Jabra Connect 5t (Zwart) Review

mramiro
21 november 2023, laatste update op 21 november 2023, 204 views Product gekocht

Jabra Connect 5t (Zwart)

Erg verrast door dit setje gegeven de prijs die ik ervoor heb betaald (€59). Meer dan €75 zou ik niet willen uitgeven aan een dergelijk setje, al helemaal niet voor mijn doel.

Overall ben ik erg verrast door het gemak en de snelheid waarmee het pairen gaat en de kwaliteit van de case.

Vergaderingen gaan gemakkelijk en zijn bijna net zo fijn als met mijn headset met mic.

Geluid is, na wat aanpassingen in de equalizer, erg goed. Zeker in een stille omgeving ben ik onder de indruk van de geluidskwaliteit. Ik kan wel merken dat de nadruk op spraak ligt. Spraak is zeer helder waardoor muziek wat platter klinkt. Een strakke bas zoals in de JBL setjes kun je hier vergeten.

Leuk dat je er een qi oplader bij krijgt maar geen reden geweest om voor deze te kiezen.

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Geluid is verrassend goed
  • Stemmen (videocall/podcast) helder
  • Blijft zitten tijdens hardlopen
  • Los te gebruiken (mono stand)
  • Drukknop (ipv touch)
  • Bescheiden uiteindelijk

Minpunten

• ANC erg zwak
  • Prijs wanneer niet in de aanbieding
  • Werkt niet met Jabra link

Deze set heb ik voornamelijk gekocht met twee specifieke gebruiksdoelen en omdat mijn laatste bedrade setje is gesneuveld. Daarnaast wilde ik toch wel eens ècht wireless proberen. Mijn gebruiksdoelen zijn:
1. Hardlopen (alleen mono stand)
2. Gehoorbescherming voor kluswerkzaamheden. Klinkt wellicht vreemd maar mijn ervaring met de Sennheiser CX500 is uitmuntend voor mijn 2e doel. De Jabra moet ik hier nog op testen maar ik heb goede hoop.

Ik ben op dit setje uitgekomen vanwege mijn ervaring met Jabra, de huidige prijs en dat het qua uiterlijk ook voor mijn werk gebruikt kan worden. Het relatief bescheiden uiteindelijk is voor mij dan ook een pluspunt.

Voor mijn eerste doel is de Jabra met vlag en wimpel geslaagd. Ik had nooit verwacht dat een dergelijke setje (niet specifiek voor sport) zo goed zou blijven zitten tijdens het hardlopen. Voor dit doel gebruikte ik eerst de Sony WI C300. Dit werkte maar was niet perfect. De Jabra is perfect omdat ik deze ook als mono kan gebruiken (wil ten alle tijden mijn omgeving goed kunnen horen). Zelfs met flink ruige bewegingen blijft de unit zitten. Maar goed, moet je wel geluk hebben dat de meegeleverde passtukken en de pasvorm van de oortjes goed bij je oor passen. Dit verhaal is geen garantie dat het bij jou ook goed blijft zitten.

Heb jij ook een Jabra Connect 5t (Zwart)?