€ 799,- bij Amazon.nl Marketplace

LG 50QNED826RE Zwart Review

20 november 2023, laatste update op 20 november 2023, 2.972 views Rapporteer
Product gekocht 0

Mooie strakke tv met prima beeldkwaliteit. Veel mogelijkheden kwa aansluitingen en Magic remote.

Pluspunten

• Strak
  • Helder
  • Magic remote
  • WebOS 2023

Minpunten

• Staat relatief hoog op zijn voet

Onze oude tv had niet zo'n mooi beeld, het was tijd voor een nieuwe. Tijdens de black friday deal deze tv gekocht bij tvspecialisten.nl. Afgelopen vrijdag kwam deze netjes met dhl binnen.

Montage van de voet ging vrij eenvoudig, vind de voet wel vrij hoog. Zag in de instructie dat de 55" 2 hoogtes heeft 35mm en 70mm.

Installatie van de tv ging ook vrij makkelijk, hij vind zelf alle apparaten. Out of the box staat hij vrij extreem fel afgesteld. Middels een aantal websites de juiste waardes opgezocht en toegepast. Als iemand nog tips heeft dan hoor ik dat graag.

Snelheid van WebOS 23 is top, alles gaat lekker soepel. Netflix werkt snel en vlot.
Besturing met de Magic remote is in het begin even wennen, maar werkt best snel. Er is ook een app welke bediening van de tv mogelijk maakt.

Geluid geen oordeel, gaat via Sonos Beam Gen2.

Heb jij ook een LG 50QNED826RE Zwart?

Welke websites heb jij gebruikt voor de juiste waardes?
Heb meerdere sites bezocht en heb de waardes daar op aangepast.
Huidige setting: Standard
Paneelhelderheid 20
Contrast 75
Zwartniveau 50
Voor de rest nog vrij standaard, vond het er nu al prima uitzien. Zal er later nog eens verder in verdiepen. ;)
Heb jij toevallig een website voor mij; ik kan namelijk geen een website vinden die dus de beste instellingen voor dit tv kan laten zien.
Goede vraag, weet niet meer welke site ik destijds heb bezocht. Wellicht heb je iets aan deze?https://www.lifewire.com/best-picture-settings-for-lg-4k-tv-4775387
Ik had een ander gevonden van Rtings = https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/qned80-2023 de Qned is eigenlijk de 82 maar dan de US variant dus staat gelijk aan jouw variant.

Dank in iedergeval voor de moeite!
Ik heb afgelopen 5 jaar 3 LG TVs aangeschaft (niet omdat ze stuk gaan). Laatste is ook een Qned tv erg over te spreken. Maar je haalt pas beste beeld eruit als je het professioneel laat kalibreren. Lost ook altijd het vervagen op van een hoek van 45graden op en het kijken in donkere of extreem lichte kamer. Stand staat op donkere kamer door hoge ramen en standaard dicht. Niveaus niet aanpassen led lokaal dimmen op laag. Allerbelangrijkste onder algemeen de ai-service alle 3 aanzetten tv kiest dan zelf beste helderheid etc. Afhankelijk van huidige setting in de woonkamer (overdag vs avond).

[Reactie gewijzigd door MounirBT op 22 juli 2024 17:17]

Hoi! Kun je ook aangeven of NL ziet als app beschikbaar is. Evenals Videoland, Prime en Disney.

Super thanks
Ja hoor, het is een Benelux model. Alle apps welke je aangeeft zijn beschikbaar.
Thanks.. en is zwart ook echt zwart of vind jij het tov oled te verwaarlozen?
Lastig oordelen, heb bewust een qned gekozen aangezien deze in een doorzon woonkamer staat. Oled schermen spiegelen doorgaans behoorlijk en zijn minder helder.