JBL Tour Pro 2 (Zwart) Review

19 november 2023, laatste update op 19 november 2023, 1.353 views Rapporteer

Dit is mijn 3e set bluetooth oordopjes van JBL. De volgende heb ik allemaal gebruikt:

- JBL Live Pro 1+ TWS
- JBL Live Pro 2TWS
- JBL Tour Pro 2

Prima oordopjes. Bellen en muziek werkt goed. Een bijzonder lomp doosje met zinloos display. Zie de uitgebreide toelichting voor meer info.

Multipoint werkt goed. Pairen met Windows 10, OSX (Macbook) en Android geen probleem kunnen ontdekken.

Pluspunten

• Goede geluidskwaliteit
  • Goede accuduur
  • Multipoint werkt prima

Minpunten

• Beeldscherm op laaddoosje is zinloos
  • Laaddoosje valt om als je hem open doet.
  • Weinig verschil met JBL Live Pro 2TWS

- JBL Live Pro 1+ TWS
- JBL Live Pro 2TWS
- JBL Tour Pro 2

Deze is meer dan 150 euro duurder dan de JBL Live Pro 2TWS. Eerlijk gezegd merk ik qua geluid geen verschil. Ik zie niet direct in wat het prijsverschil rechtvaardigt.

De positieve punten:

- De geluidskwaliteit is opnieuw super. De muziek klinkt goed en het bellen klinkt ook zuiver. Mensen horen mij goed en ik hoor hen goed.
- De accuduur is net zoals bij de vorige versies zeer goed. Hele dag gebruiken is geen probleem.
- Multipoint is weer aanwezig. Ik kan perfect mijn pc en mijn telefoon gelijktijdig met elkaar verbinden. Op het moment dat ik gebeld wordt stopt de muziek op de pc en schakelt het automatisch over naar mijn telefoon.
- Het verbinden met Windows 10, OSX (Macbook) en Android gaat prima. Geen problemen kunnen ontdekken.
- Je kunt nu met de oordopjes zelf de pairing mode aanzetten (althans voor multipoint). 1x kort drukken en daarna 1x lang in gedrukt houden totdat pairing mode aanschiet.

Negatieve punten:

- Het oplaaddoosje is wel heel lomp. Erg groot en daardoor valt het ook om als je hem opent. Heel suf dat ze daar geen rekening mee hebben gehouden.
- Het scherm op het oplaaddoosje is echt zinloos. Het enige dat het doet is energie verbruiken waardoor ik het oplaaddoosje eerder moet opladen. Het ziet er allemaal leuk uit, maar de praktische toepassing is bijzonder laag. Ja, je kunt noise-cancelling aan/uit zetten, doorskippen naar nieuwe track, telefoon gesprekken opnemen. Dat alles kan je ook prima met de oordopjes zelf. Meer marketing dan praktisch nut. Het scherm schiet ook random aan. Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om het scherm helemaal uit te zetten.
- Ik merk weinig verschil qua geluid tussen JBL Tour Pro 2 en de JBL Live Pro 2TWS. Als je een lager budget hebt dan kun je prima voor de JBL Live Pro 2TWS gaan.

Heb jij ook een JBL Tour Pro 2 (Zwart)?

Ik heb dezelfde oordopjes aangeschaft. €164 via rentepunten winkel ing.
Vraag? Hoe goed zijn de dopjes bestand tegen (redelijk intensief) sporten. Ik zweet dan nogal en merk dan de goedkope fresh n Rebel set dat de dopjes niet droog blijven. Die set kost net geen €50 en iets minder kostbaar als die vroegtijdig afscheid neemt. Met de JBL dopjes loop ik dat risico liever niet.
Ik heb geen idee. Ik kan ze niet gebruiken met sporten omdat de oortjes dan uit mijn oren vallen. Voor sporten gebruik Shokz.