Teufel Stereo M Wit Review

NiGeLaToR
10 november 2023, laatste update op 10 november 2023, 655 views Product gekocht

Teufel Stereo M Wit

Uit een typische eenvoudige Teufel doos toverde ik twee pittig zware (23kg) bookshelves tevoorschijn, in mat wit met zwart magnetisch bevestigd front. Daarachter een mooie wok-vormige woofer, die kan ademen via een reflex poort aan de achterzijde en een middentoon speaker met geintegreerde tweeter. Na aansluiten en de eenvoudige installatieprocedure stream je direct vanuit Spotify op de speakers en het verbazingwekkend heldere en volle geluid vulde in ene onze woonkamer.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Ruimtevullend geluid
  • Fijne integratie met streaming diensten
  • Afwerking
  • Drie-weg

Minpunten

• Iets groter dan verwacht
  • 5 meter connectiekabel

Als liefhebber van audio en normaal in de woonkamer voorzien van een Arcam versterker met Infinity luidsprekers was ik eerder al gevallen voor het merk Teufel. In de covid tijd heb ik onze woonkamer verrijkte met een Teufel Atmos compatible subwoofer en de prijskwaliteit was vergeleken met de vorige subwoofer van REL voor mij verbazingwekkend.

Ons kantoor annex gym had nog niet echt knappe audio en ik wilde daar met deze set verandering in brengen. Met de huidige black friday deals kon ik de Stereo M dus niet laten staan. Er is ook een S en een L zogezegd. De M is 43cm hoog, wat iets groter is in de praktijk dan mijn impulsiviteit deed vermoeden. Oftewel: een plekje zoeken werd een plek zoeken, want na inschakelen en de eerste vaste set aan nummers beluisteren wist ik dan wel niet waar ik ze zou gaan plaatsen maar alleen dat ze niet terug gaan naar Teufel.

Minpunten zijn er ook: iets groter dan verwacht en beide speakers hebben een kwalitatief goede witte 5 meter kabel. Tis standaard audio connector, dus verlengen zal vast mogelijk zijn. Ik begrijp dat diverse concurrenten soortgelijke producten hebben die draadloos communiceren, vandaar het minpunt. Het kan als je net geen stopcontact heb bij locatie twee een voordeel zijn. In de Raumfeld app kies je eenvoudig welke van de twee links of rechts staat.

Na de Raumfeld setup snel via Spotify streamen in de hoogste kwaliteit en ik stond verbaasd over het laag, de ruimtelijkheid en hoe strak het geheel blijft als je luid speelt. Hoewel ons kantoor annex gym een 3,6 meter hoog plafond heeft (zolderpunt) wordt de ruimte van 5 x 5 meer dan gevuld en ga ik daar niets tekort komen.

Op de ‘primaire’ speaker vind je overigens ook knoppen voor volume, ingangen en volgende nummer. Pauzeer je muziek door de volumeknop in te drukken. De achterzijde heeft knoppen voor de setup en de bluetooth connectie.

Als je online reviews leest zul je niet veel andere berichten vinden: het is voor de prijs een uitstekend spelende stereoset met ingebouwde versterking, streaming mogelijkheden en diverse aansluitmogelijkheden, zoals UTP, USB en een analoge ingang - die ik zelf allemaal niet getest heb want.. streaming ftw!

Heb jij ook een Teufel Stereo M Wit?