€ 9,85 bij Azerty

Arctic MX-6 ULTIMATE Performance Thermal Paste 4g + 6pcs MX Cleaner Review

9 november 2023, laatste update op 9 november 2023, 765 views Rapporteer

De pc was toe aan zijn jaarlijkse schoonmaakbeurt, dus ik dacht laat ik dan gelijk even de koelpasta vervangen. De oude pasta was het bij de fuma 2(b) geleverde spul, dit hield de temperatuur redelijk binnen de perken, maar ik had aldoor al het gevoel dat het beter moest kunnen. Ik had in het verleden al goede ervaringen met MX4, dus de keus voor Arctic MX6 lag voor de hand.

Pluspunten

• werkt goed
  • schappelijke prijs voor 4gr
  • doekjes erbij, handig!

Minpunten

• nog niet ondervonden

Als test voor,- en na,- vervanging heb ik cinebench 2023 10 minuutjes laten draaien op de i5-13600k en de resultaten waren uitstekend te noemen, voor de schoonmaak was de max coretemp 85C en erna kwam ik uit op 76C, een enorm verschil. Ook de idle temperatuur is een paar graden gezakt, dus ik denk dat deze pasta daar minstens voor een deel aan heeft bijgedragen.

De verklaring voor het grote verschil is natuurlijk niet alleen de pasta, het oude bijgeleverde spul was vrij dik en misschien had ik iets te veel aangebracht, want het was net over de rand van de cpu gegaan, dus misschien niet zo'n geweldige mount.Nu heb ik iets minder gebruikt, een kleine erwt in het midden, dus wellicht heb ik nu een betere mount. Ook is de pc schoongemaakt en zijn de luchtfilters, koeler en fans uitgestoft met de it-duster.

Over de doekjes ook tevreden, de oude pasta was er makkelijk mee af te poetsen. Waar andere mensen de doekjes vonden stinken, vond ik het eigenlijk meer een vrij frisse citroen-achtige lucht die aan schoonmaakmiddel doet denken.

Over de langere termijn kan ik nog niks zeggen, maar als de beloftes hierover stand houden zou dat wel goed moeten zitten.

Kortom, buget vriendelijk, werkt naar behoren en is daarom een aan te raden product.

Heb jij ook een Arctic MX-6 ULTIMATE Performance Thermal Paste 4g + 6pcs MX Cleaner?