Fuji Finepix S5500 (4MP, 10x zoom, 37-370mm, f/2.8-3.1) Review

Anoniem: 64665
11 augustus 2007, laatste update op 11 augustus 2007, 2.510 views

Fuji Finepix S5500 (4MP, 10x zoom, 37-370mm, f/2.8-3.1)

Ik heb deze camera nou zo'n half jaar in mijn bezit, deze heb ik destijds gekocht omdat ik nog geen digitale camera had en omdat deze mij door zijn grote optische-zoom bereik aansprak.
Design en inhoud van de doos.
De camera ziet er cool uit, en zit goed in elkaar. Door het SRL-achtige design kan je met deze camera ook met een iets minder vaste hand nog scherpe foto's maken. In de verpakking zat in principe alles om met de camera aan de slag te kunnen, maar niets meer dan dat. Het meegeleverde geheugen stelt niet veel voor(16mb), en als je meer dan 1 foto wil maken is het aan te raden om een groter kaartje te kopen. Ik gebruik 512MB xD van Olympus.
Mogelijkheden en bediening.
De camera heeft genoeg mogelijkheden en je kan vrijwel alles handmatig instellen. De bediening is redelijk eenvoudig, hierdoor wordt de camera zowel voor point & shoot gebruik als voor de iets professionelere Hobbyist. Het batterijverbruik van de S5500 is acceptabel, met 4 volledig opgeladen batterijen kan je ongeveer 175 foto's schieten (mits je niet te vaak gebruik maakt van de flitser of je foto's om de 5 minuten aan iedereen laat zien via de LCD).
Beeldkwaliteit en accuratesse van automatiek
Persoonlijk vind ik dat...

Pluspunten

• Mooie foto's (mits genoeg licht)
  • 10x Optische zoom
  • Degelijk
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

• Veel ruis bij hoge ISO waarden
  • Moeite met autofocus bij weinig licht

3 van 5 sterren (Voldoende)

Design en inhoud van de doos.

Mogelijkheden en bediening.

Beeldkwaliteit en accuratesse van automatiek
Persoonlijk vind ik dat de camera slecht presteert in minimaal verlichte ruimtes, niet alleen is er veel ruis bij ISO 200 en 400, maar ook heeft de autofocus problemen met scherpstellen in minder helder verlichte ruimtes. En omdat ik deze camera vaker binnen gebruik dan dat ik bij aanschaf dacht vind ik dit toch wel storend (natuurlijk kan een lange sluitertijd oplossing bieden, maar ik kan niet op bijvoorbeeld feestjes gaan rondlopen met een statief en mensen vragen om doodstil te blijven staan). Buiten, als ik ISO 64 kan gebruiken, zijn de foto's over het algemeen scherp en is de ruis minimaal. Dus bij mooi/helder weer presteert de camera dan wel weer goed.

Wat de beeldkwaliteit betrefd zit het (uitgegaan van ISO 64 en minimale compressie) wel goed. Maar zodra het donkerder wordt en de ISO omhoog moet wordt de hoeveelheid ruis toch wel storend. Nog even uitgegaan van de ideale situatie, dan zijn de kleuren van de foto's naar mijn mening best realistisch. In een enkel geval is er iets te weinig contrast. Bij een volledig uitgezoomde foto staat het beeld een beetje bol (ik ben de vakterm hiervoor vergeten), maar dit is niet zo sterk merkbaar dat ik het storend vind. De S5500 start snel ondanks het "uitklappen van de lens" snel op.

Heb jij ook een Fuji Finepix S5500 (4MP, 10x zoom, 37-370mm, f/2.8-3.1)?

dat bol worden is toch Barrel distortion.
Persoonlijk vind ik eht wel meevallen, kijk laatst heb ik een close up van een mobo gemaakt en tooen viel het me wel erg op maar normaale foto's is het zga. niet merkbaar.

verder ben ik het met de meeste dingen wel emt de schrijver eens :)