(getest met alle instellingen op default/ normal etc)
...Heb dit goedkope (maar mooie!) all-in-one printertje een paar uur geleden geinstalleerd en dat ging helemaal vlekkeloos op mijn (inmiddels houterige en bevuilde) Windows XP 64 Pro. Er zijn volledig compatible drivers beschikbaar voor WinXP 64, hoewel alleen in het Engels.
De handleiding is erg karig maar nog net duidelijk genoeg.
De 2 cartridges (zwart/kleur - meegeleverd) laten zich eenvoudig installeren.
De drivers installeer je als eerste, dán pas de voeding en dan de USB-kabel. (die overigens niet wordt meegeleverd)
Het meeste werk heb je aan het verwijderen van al het verpakkingsmateriaal rondom... wat een meuk!
Wat er verder wordt meegeleverd is een cdrom (met drivers en wat hulp-apps, zoals het handige Easy-Webprint Ex en een My Printer tooltje zodat Ria, de gemiddelde huisvrouw ook nog een printje kan doen, een dik klein boekje met een korte handleiding (van Armeens tot Zimbabwaans), een garantieblaadje en dan nog een lullig boekje waar in 80 miljard talen wordt uitgelegd dat je niet met je vinger in het stopcontact moet enzo
Ik ben een oudere printer van HP gewend, nl. de 990cxi van ongeveer 6 jaar oud.
Ik stond even met mijn oren te klapperen toen ik voor het eerst de gedrukte papiertjes eruit zag rollen... zooo! Das snel! En de sheet-feeder maakt ook nog eens een heel funky geluidje (denk aan een ongesteld robothondje uit een japanse tekenfilm).
De driver heeft overigens ook een Quiet-mode maar dat haalt in mijn beleving niet echt veel uit qua geluidsproduktie.. hij is misschien een fractie langzamer.. wie zal het zeggen
Ik las elders dat de eerste pagina uit een ander Canon model er maar traag uitkomt. Das met de MP280 zeker niet het geval.
Kleurenkopieen zien er redelijk goed uit.. er is absoluut geen spoor te vinden van witte lijntjes (van vieze spuitmondjes ofzo). Met gradients heeft ie wat moeite, maar ik kan geen diffuse puntjes ontdekken.. het wordt netjes verdoezeld
De Easy-Webprint toolbar in je browser is handig om gladde printjes vanuit een webpagina te maken (dus zonder reclame en andere overbodige dingen). Je kunt met een selectie-vierkantje precies aangeven wat uitgeprint moet worden. Er zijn zelfs meerdere selecties te gebruiken.
Maar jammer dat ie alleen beschikbaar is in mijn (hulpbrowsertje) IE8, en niet in mijn FF3.6.12
De knoppies op het apparaat (het zijn er niet zoveel) zijn allemaal in het Engels. Er is geen fullcolor-LCDschermpje aanwezig (grootst afwezige feature op deze budget-copier), maar in plaats daarvan een stoer oldskool animerend LED-achtig schermpje van plm. 3x3cm, met daarnaast een heel fel groen lampje, maar dat valt van de zijkant niet zo op.
Overigens zijn alle indicators en ledjes in het groen uitgevoerd.
Jammer dat de papier-invoer aan de bovenkant zit... bij de HP PSC serie zit het vlak onder de uitvoerlade... dan steekt het niet zo de lucht in, zeg maar...
Hij ondersteund dubbelzijdig afdrukken.. maar niet automatisch (mijn oude HP had dat weer wel). Een venstertje verteld aan de hand van een paar plaatjes hoe je moet handelen (papier omgekeerd erin doen) en gaat door wanneer je op OK klikt.. dat gaat prima
Hij rendert overigens de tekst zodanig dat een regel tekst niet verspreid over 2 pagina's heen komt.. daar is over nagedacht
Z'n looks..... Hij is wel groter dan ik had verwacht, en dat effect wordt nog eens versterkt door de lullige plaatsing van zowel voedings-ingang als usb-stekker.. die steken allebei uit aan weerskanten.. met name die van de USB..
....dat is samen met de papier-invoer het enige smetje op het uiterlijk.. want hij mag er best wezen
Heel veel plaatjes vind je op
deze site... scroll omlaag