€ 27,95 bij Informatique

TP-Link 10/100/1000Mbps Desktop Switch met 8 poorten TL-SG108S Review

29 oktober 2023, laatste update op 29 oktober 2023, 3.273 views Rapporteer

Deze switch gekocht omdat ik nog een antieke Belkin 5-poorts (modeltype F5D5131-5) switch had welke enkel 10/100mbit aankon.

Die Belkin switch was zo oud dat we er nog gebruik van hebben gemaakt tijdens het Wanadoo ADSL tijdperk met de Pentium 3, ergens begin het millennium.

Dat was prima want het internet ging toch niet sneller waar het primair voor gebruikt werd, en zelfs ruim 15 jaar later toen Ziggo nog niet hoger dan 100Mbit leverden op ons adres was het prima te doen om even tijdelijk te gebruiken om een PC van een vriend tijdelijk aan te sluiten.

Maar inmiddels ligt hier Delta glasvezel met 1000/1000Mbps en dat kon de oude gewoon niet meer trekken. Op het werk goede ervaring met de stabiliteit van de managed-versie van deze switches en dus hierom gekozen. Het management heb ik niet nodig, enkel de mogelijkheid voor het splitsen van de LAN-kabels.

Zeer stabiel!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit en robuuste bouw.
  • 8 gigabit poorten.
  • Unmanaged, geen omkijken naar, aansluiten en gaan.
  • Kensington slot.
  • Nette prijs.

Minpunten

• Geen.

Inleiding

Eigenlijk dit al beschreven in de korte toelichting.
Had nog een oude Belkin F5D5131-5 5-poorts 100Mbit Switch en dat is met Glasvezel nu eindelijk hem teveel geworden.

Hoewel de Switch eigenlijk enkel gebruikt wordt om even snel de LAN te splitten op de andere verdieping voor een ander apparaat zit het ding nu vanuit luiheid gewoon permanent tussen het modem en mijn PC, waarbij de PC wel 2.5Gbit en 10Gbit NICs heeft, maar daar heb je niks aan met een modem met 1Gbit poorten.

Stabiliteit

Totaal geen klachten over, ook over de managed-versies op het werk met meerdere machines nooit geen klachten. Ze doen het gewoon.

Snelheid

Snelheden zijn gewoon zoals je het van Gigabit mag verwachten en dat wordt prima gehaald.

Flexibiliteit & beveiliging

Het apparaat kan zowel opgehangen of plat neergelegd worden.
Er is een zakje met voetjes bijgeleverd om erop te plakken.

Ook is er aan de achterzijde een slot aanwezig om deze te bevestigen met een slot.

Verder zit er gewoon een simpele stroom adapter bij met een redelijk lang snoer.

Tot slot

Tja hier hoef ik niet veel over te zeggen, zoek je een simpele domme unmanaged Switch zal deze TP-Link niet teleurstellen. Voor de prijs ook prima te doen. Ze zijn eigenlijk toegespitst op bedrijfsmatig gebruik maar zeer prima inzetbaar voor thuis.

Heb jij ook een TP-Link 10/100/1000Mbps Desktop Switch met 8 poorten TL-SG108S?

Prima review, ik ben zelf ook zeer gecharmeerd van TP-Link producten. Maar dat je roept ik heb geen unmanaged switch nodig thuis is zeer te betwijfelen. Unmanaged ondersteund geen IGMP snooping wat wel een must is voor onder andere IPTV. Dus als je met je Delta gig up/downstream allemaal doet weet ik niet maar unmanaged is niet toekomt bestendig, ook niet voor thuis!
Bedankt.

IPTV wordt hier niet gebruikt, ik ben ook de enige gebruiker op dit netwerk thuis en ook al was dat niet zo zaten we elkaar nog niet echt in de weg. Maar als je het nodig hebt is dat inderdaad de betere keuze en volgens mij niet tegen veel meerprijs. Op het werk zijn de managed switches niet eens QoS afgeregeld en dat gaat tot dusver prima, komt maar het komt ook weinig voor dat het Gigabit volledig zwaar belast wordt daar.

Waardevolle tip overigens wel voor overige gebruikers want je wilt uiteraard niet dat de TV bijvoorbeeld gaat haperen als iemand een download start, bij mij maakt het niet zoveel uit, ik trek hem volledig dicht als ik dat wil of ik limiteer het wel in de software of Netlimiter.
Bij de features op de doos staat wel:IMGP snooping?
Heb deze ook pas aangeschaft omdat de 10 jaar oude Zykel switch, mijn hele internet in de soep liet lopen.
Duurde even voordat ik daar achter was ;(
Maar werkt nu weer als een trein,kabels insteken, stroom erop, en verder geen omkijken meer naar!
Oh je hebt helemaal gelijk, zelf eigenlijk niet eens opgevallen! Dank!
Fijn om te horen dat het daar ook goed werkt!
Ik heb toen de 5 poort gekocht en werkt perfect en zit al weer wat jaardjes probleemloos in mijn netwerk.
Omdat ik toe een keer snel een Switch nodig had en toevallig bij de Action liep zag ik daar ook een 5 poort Switch van TP-Link voor nog geen 10 euro (10/100,/1000 Mbps)..dacht zal ik is proberen, en deze werkt dus ook super, geen snelheids verlies.
Zal kwa materiaal wel wat minder zijn maar voor 10 euro heb je ook een goede Switch en van TP-Link