Philips 346E2LAE/00 Zwart Review
29 oktober 2023, laatste update op 29 oktober 2023, 587 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze monitor heeft een bovengemiddeld beeld en voldoet prima voor de combi zakelijk en gaming, en dat voor een kleine prijs.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Lage prijs
- USB-C met Power delivery en hub
- Zakelijk uiterlijk
- Freesync
- Heeft speakertjes
Minpunten
- "slechts" 100Hz
- niet gebogen i.c.m. kijkhoek
Inleiding
Kon nergens een review van dit scherm vinden. Heb ik hem maar gekocht, klein gokje voor 300 euro. Hierbij een kleine review. De monitor is gekocht voor zakelijk gebruik en lichte gaming. Ter info ik heb ervaring met WQHD monitors van AOC en MSI (u3477pqu 60Hz IPS en MPG341CQR 144Hz VA curved). Ik gebruik het scherm nu 1 maand ongeveer en hij bevalt goed.
Beeldkwaliteit
Het VA paneel doet niet onder voor het veel duurdere MSI VA scherm. De refreshrate is weliswaar maar 100Hz, maar het verschil met 144Hz is gevoelsmatig maar klein. De kleurreproductie buiten sRGB is beter dan de MSI met een breder kleurenpalet. De contrastratio is prima met ongeveer 4000:1 (donkere games en films veel beter dan op IPS). En de responstijd, blacksmearing e.d. is minimaal, niet storend. De kijkhoek is natuurlijk wel minder dan de IPS en je merkt dat nog wat meer in de hoeken gezien hij niet curved is. De resultaten van de kalibratie met mijn Colormunki Display zijn bijgevoegd. Ik had 0 dode pixels en de uniformiteit is redelijk goed. Alleen helemaal rechts langs de rand is het +/- 1cm iets donkerder als je er op let. Adaptive sync via mijn nvidia 980ti werkt goed.
Bediening en aansluitingen
Het OSD menu is simpel maar werkt prima. Bediening met het joystickje even wennen. Aansluitingen zitten allemaal links achter het scherm, de voeding gaat via adapterblokje. HDMI, DP, usb-c, audio out, 4x USB waarvan een met BC "fast" charging (wat niet veel voorstelt). De monitor is in hoogte verstelbaar en kantelbaar. Hij kan niet verticaal. Het statusledje is mooi subtiel, niet fel.
Extra functionaliteit
Er is een 4 poorts USB 3.2 gen1 5Gbps hub die werkt via de USB-c uplink. Mijn PC is met displayport aangesloten en een USB 3.0 naar usb-c kabel (want die PC heeft geen usb-c). Ik kan met 1 usb-c kabel (Thunderbolt 3) mijn laptop aansluiten en de hub met daarnaan en toetsenbord en muis gebruiken. Dit werkt goed. De hub werkt op USB3 snelheid getest met een snelle usb-stick.
De monitor laadt dan ook de laptop op. Volgens specs tot 65W PD 3.0 (tot een helderheid van 70 op de monitor, daarboven 45W). Dit lijkt ook goed te werken.
De speakertjes zijn heel basic, voor spraak wel prima. 0 bas.