LG OLED A2 48" Zwart Review

23 oktober 2023, laatste update op 23 oktober 2023, 1.841 views Rapporteer

Er is slechts een valide reden om deze tv aan te schaffen: de beeldkwaliteit die het OLED-paneel levert. Maar gezien de prijs is dat het de mindere punten meer dan waard!

Pluspunten

• De goedkoopste oled...
  • ...En daarmee een parel qua beeld
  • HDR

Minpunten

• Geen Android/Google TV
  • Stabiliteit webOS

OLED is nog altijd flink duurder dan een ouderwets LCD paneel, maar dat is het helemaal waard. Ook als je je oled-tv thuis hebt staan blijf je genieten van de beeldkwaliteit die het biedt, het is niet alleen dat het je in de winkel opvalt als 'ie naast een lcd-paneel staat.

Het minpunt is dat deze tv geen Android of Google TV bevat. Als je gewend bent aan een Chromecast, is het toch jammer dat je minder makkelijk kunt casten naar je tv en dat ook het app-aanbod beperkter is. Zo is er geen F1TV app. Dat is dan wel weer op te lossen door via de ingebouwde browser naar de website van F1TV te gaan en die als bladwijzer toe te voegen.

Verder is webOS niet altijd even stabiel. Soms starten apps niet op, bij de app van Amazon Prime krijg je soms 'vlekken' groene pixels te zien (zie afbeelding). Is iets softwarematigs dat me tot nu toe alleen in die app is opgevallen. Ook kun je in de instellingen inschakelen dat de tv na opstarten het homescreen laat zien van WebOS, maar bij mij blijft hij altijd starten op een van de hdmi ingangen.

Toch heb ik liever dat dan een perfect werkend besturingssysteem met mindere beeldkwaliteit. Dit is eventueel ook nog oplosbaar door een Chromecast met Android TV te kopen en WebOS te laten voor wat het is.

Heb jij ook een LG OLED A2 48" Zwart?

Beetje vreemde conclusie, je hebt voor 7 tientjes al een ChromeCast waarmee de interface ineens helemaal niet meer relevant is. Iets duurdere alternatieven zijn de Apple TV of Nvidia Shield.

Het grote pluspunt van deze TV is juist dat hij erg mooi beeld geeft zonder poespas wat voor non-gamers echt een uitkomst is en wat resulteert in héééél veel televisie voor je geld.
Dat is toch precies mijn conclusie? ;)
Ik doelde op het gedeelte waarin je aangeeft dat je liever kwalitatief betere "smart" functies hebt dan een beter beeld, dat smart gedeelte los je op voor een paar tientjes, het beeld niet.
Je hebt niet goed gelezen, hij schrijft precies het tegenovergestelde :)
Ik zie het, misschien is de zin anders geformuleerd of misschien was ik gewoon niet scherp :)
Hoi! Hoe is het geluid van deze tv?
En hoe zit het met privacy en advertenties?
Ik heb graag een domme tv, met redelijk beeld. Heb nu een tv uit 2009, smart is niet bestaand en chromecast voldoet prima.

Bvd!

[Reactie gewijzigd door Morress op 24 juli 2024 17:13]

Ik zou aanraden om hem dan gewoon geen internettoegang te geven. Dan kan er ook niks met je data gedaan worden. Eens in de zo veel tijd aan je gastennetwerk verbinden voor een update. Speakers durf ik je niks over te zeggen. Maar wij gaan naar alle waarschijnlijkheid deze TV binnenkort aanschaffen en zal je informeren.
Beeld is echt uitstekend, zoals je mag verwachten bij OLED. Privacy en advertenties:

Er zijn opties in het instellingenmenu om ongepersonaliseerde advertenties voorgeschoteld te krijgen. Ook kun je in de browser van de webOS omgeving tracking uitschakelen en advertenties blokkeren. Op het hoofdscherm van het 'smart' gedeelte wordt wel voorgestelde content weergegeven, maar niet op een storende manier naar mijn mening. Wel ga je akkoord met bepaalde voorwaarden om die omgeving te gebruiken natuurlijk, en ook als je bijvoorbeeld je mobiel als afstandsbediening wil gebruiken moet je akkoord gaan met aanvullende voorwaarden. (Dat doe ik niet, dus ik weet ook niet om wat voor voorwaarden dat precies gaat). Mijn mening is dat als je je gegevens wil beschermen, je beter die hele omgeving niet kunt gebruiken en bijvoorbeeld je pc beter kunt koppelen waar je veel meer naar eigen wens kunt afschermen. Maar dat zal per persoon verschillen.

Geluidskwaliteit: Tsja. Ik vind dat altijd heel relatief, als je gewend bent aan een fatsoenlijke speakeropstelling dan is het natuurlijk een enorm hol en blikkerig geluid. Maar als je dat niet gewend bent: het is prima verstaanbaar allemaal, er zit een of andere AI functie op die de geluidskwaliteit wat verbetert. Maar ik heb een soundbar met subwoofer aangeschaft, die ik ook gebruik als ik geen tv kijk. Om muziek te luisteren bijvoorbeeld. En dat is uiteindelijk de enige manier hoe je bij een tv goede geluidskwaliteit kunt krijgen. Maar dat is naar eigen wens.