€ 122,- bij ToneControl.nl

Røde NTH-100, zonder microfoon (Zwart) Review

16 oktober 2023, laatste update op 16 oktober 2023, 384 views Rapporteer

Fantastische geluidskwaliteit, heerlijk comfortabel, bar slechte bouw kwaliteit...

Pluspunten

• Geluid (Hoog, mid en low)
  • Bass
  • Draag comfort

Minpunten

• Bouw kwaliteit
  • Standaard geleverde aux kabel veel te lang

3 van 5 sterren (Voldoende)

Positief

Deze semi-pro koptelefoon van Rode voldoet kwa geluid zonder meer aan de verwachtingen die je bij het merk Rode mag hebben. Het is simpelweg fantastisch. Ik lieg het niet als ik zeg dat ik de eerste paar keren gebruiken regelmatig een traantje moest weg pikken, zo mooi dat het geluid is.

De koptelefoon doet een geweldige taak in het naar boven brengen van zelfs de kleinste instrumentjes in de verte, en juist het iets naar beneden trekken van de hoofdrolspelers, waardoor je overspoeld word door een perfecte golf van muziek. Het maakt niet uit wel lied of welk genre, de NTH-100 zal het perfect op je over brengen.

Daarnaast heeft de koptelefoon een hele fijne en schone bass. Niet te veel, niet te weinig. Gewoon, heel erg fijn.

En de koptelefoon zit ook nog eens erg lekker. De oor kussens en het hoofd kussentje zijn van een soort suede gemaakt dat niet alleen heel comfortabel aan voelt, maar ook lekker koel blijft (Geen warme oortjes) en wat vrijwel perfect noice-canceling werkt.

Negatief

Echter heeft de koptelefoon een enorm minpunt. De bouw kwaliteit. Die is echt wel sub-par.
Ik heb mijn koptelefoon inmiddels ongeveer twee jaar. En ik gebruik deze alleen maar binnen in mijn werk kamer voor video bewerking.

De oor schelpen worden bevestigd aan het hoofd gedeelte via een plastic clip aan elke kant.
Binnen een half jaar was de eerste plastic clip al stuk. Simpelweg doorgescheurd. Je kan deze koptelefoon dus absoluut niet oppakken bij de oorschelpen, kwam ik op deze manier achter.

Sinds dien heb ik de koptelefoon altijd bij het hoofd gedeelte opgepakt en heeft het clipje aan de andere kant het iets langer vol gehouden maar die begint nu ook te scheuren.

En ter duidelijkheid, deze clipjes bevestigen de oorschelpen. Als deze kapot zijn, bungelen de oorschelpen los aan de bedrading.

Ik vind het lastig en jammer... Hadden ze deze clipjes nou maar van metaal gemaakt. Dan was deze headset simpelweg perfect. Maar aangezien deze kritieke bevestigingspunten zo snel kapot gaan kan ik de koptelefoon bijna niet aanraden. Of je moet van te voren al bereid zijn deze headset hooguit 2 jaar goed te willen gebruiken.

Heb jij ook een Røde NTH-100, zonder microfoon (Zwart)?

Kan je geen replacements voor deze clips krijgen?
Vast wel, maar het punt is dat ze gewoon heel snel kapot gaan en dat dit in mijn mening een ontwerpfout is.