ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC Review
15 oktober 2023, laatste update op 15 oktober 2023, 520 views
Rapporteer
Product gekocht
Stevige kaart met een goede performance. Daarbij heb ik geen last van coil whine en zijn de ventilatoren relatief geluidstil, namelijk 40dB op een afstand van 30 cm.
Enige minpuntje is de ietwat hoge temperatuur, maar dat is AMD's design om zo hoog mogelijk te presteren (vergelijkbaar met AMD's cpu architectuur).
Zie ook mijn uitgebreide review!
Pluspunten
- Prestaties
- Gelijk aan een RTX 4080 op rasterization
- Gelijk aan een RTX 4070 TI op RayTracing
- ~40 dB tijdens gebruik
Minpunten
- Gebruikt 80 Watt meer dan een RTX 4070 TI
- Prijs
- Afwezigheid van FSR3 op veel spellen doordat deze net op komst is
- Heet!
Ik heb deze videokaart goed kunnen testen en op dit moment van schrijven ook in gebruik. Voorheen heb ik altijd een Nvidia kaart gehad; van een RTX 4070 ti tot aan een RTX 4080 en de prestaties van wat AMD nu levert is echt indrukwekkend.
Ten eerste in Starfield heb ik zo'n 20 fps meer dan een RTX 4070 ti en daarmee bedoel ik de minimale framerates. Daarnaast is de software van AMD Adrenalin makkelijk en gebruiksvriendelijk. Dit was vroeger wel anders toen Radeon nog onder het beheer was van ATI (ik was namelijk in het bezit van een ATI Radeon HD 4870 X2. Dit was echt een drama).
Ten tweede zijn de prestaties gelijk aan of zelfs beter dan een RTX 4080. Bijvoorbeeld Atomic Heart, The Outer Worlds, A Plague Tale - Requiem, The Last of Us, Lords of the Fallen. Dit is vanwege het feit dat deze spellen afhankelijk zijn van rasterization. Wanneer RayTracing aan staat dan is de RTX 4080 wel beter, maar deze is dan ook een stuk duurder!
Kortom de 7900xtx is een uitstekende kaart en een echte aanrader voor wie nog twijfelt.
Zie ook mijn benchies