Synology DiskStation DS218play (zonder harde schijven) Review
12 oktober 2023, laatste update op 12 oktober 2023, 379 views
Rapporteer
Product gekocht
Een prima apparaat voor 'huis tuin en keuken gebruik' en net iets meer.
Pluspunten
- Betrouwbaarheid
- Eenvoudig in gebruik
- Veelzijdige NAS
Ik heb inmiddels meerdere NAS systemen van Synology in mijn beheer. Ik heb er zelf 3 en nog 2 extra in beheer.
De Synology 218play heb ik nu al ruim 5 jaar en werkt nog steeds prima naar behoren.
De toepassingen waar ik mijn NAS onder ander voor gebruik is voor:
- Data opslag en synchronisatie tussen pc en laptop maar ook altijd en overal beschikbaar hebben van mijn data
- VPN
- Afspelen van Films & Series
- Foto opslag (en back-up vanaf de telefoon) en delen van albums
- Surveillance station (opslag voor de IP bewakingscamera's).
Synology NAS systemen zijn niet heel ingewikkeld en redelijk eenvoudig op te zetten. Iedereen kan dit. Wil je wat geavanceerdere technieken toepassen (bijv. open VPN instellen) dan is er een gratis forum met bijna al het advies dat je nodig hebt.
De 218play werkt bij mij zeer stabiel en ook heel stil. Je hoort hem bijna niet, het is een elegant model en voor de gemiddelde huis tuin en keukentoepassingen een echte krachtpatser.
Ben je op zoek naar een NAS, dan adviseer ik een Synology aan te schaffen. Gebruik de NAS Selector op de website om er achter te komen welk model het beste aan jouw verwachtingen volstaat. Wil je meer geheugen of CPU power, dan zal je wel bij de duurdere modellen uit komen. Dus bedenk eerst wat je wil.