Sony WF-1000XM5 (Zilver) Review
12 oktober 2023, laatste update op 12 oktober 2023, 803 views
Rapporteer
Product gekocht
Onder de indruk van hoe goed ze klinken met zeer fijne ruisonderdrukking en prima microfoon voor dit type product. Je betaalt er wel voor, en gebruikservaring kent ook paar kanttekeningen.
Pluspunten
- Erg mooi geluid
- Gaat lang mee
- Zeer goede ruisonderdrukking
- Bovengemiddelde microfoon voor bellen
Minpunten
- Iedere keer 2 notificaties bij koppeling
- Niet goed schoon te maken
- Stevige prijs
Ik vergelijk ze met de Samsung Galaxy Buds 2 die ik hiervoor had. Vooral echt onder de indruk van hoeveel rijker het geluid is, wereld van verschil bij luisteren naar muziek. Ik hoor ook van anderen dat ik natuurlijker en beter klink aan de telefoon dan eerder. Tegelijk moet je ook geen wonderen van microfoon verwachten, het is acceptabeler dan anderen maar echt goed wordt het met dit type earbuds nooit.
Of je dit bedrag er voor over hebt hangt af van hoeveel waarde je hecht aan de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. Het is substantieel veel beter dan concurrentie, maar niet zoveel beter als de prijs impliceert (bij wijze van spreken 1,5x zo mooi, 2x zo duur).
Wat ik nu na eerste gebruik wel irritant vind is dat de app bij het koppelen constant een Spotify notificatie blijft triggeren naast de koppelmelding van de Sony-app. Maakt me niet echt uit of dit aan Spotify of Sony ligt, dit is een slechte gebruikerservaring. (oplosbaar door in Android meldingscategorie Spotify externe apps uitschakelen)
Daarnaast misschien beetje too much information, maar de plugs zijn niet goed schoon te maken wat met name met deze lichte kleur niet echt lekker uitpakt als er oorsmeer op komt. Dat was dan weer geen probleem met mijn oude earbuds die een wat meer kunstmatig en minder organisch voelend materiaal hadden.