2. Gebruikersreviews

OWC Thunderbolt 3 Dock Grijs Review

12 oktober 2023, laatste update op 12 oktober 2023, 272 views Rapporteer

Prima, betrouwbare dock met unieke FireWire800 aansluiting voor die ouwe DV-bandjes.

Pluspunten

• Alle jaren prima werkend
  • De enige met FireWire800
  • Veel poorten

Minpunten

• Af en toe even herstarten
  • Slechts 1 Thunderbolt uit poort
  • Mini-displayport uit

Ik gebruik deze OWC TB3 dock nu 5 jaar en tot grote tevredenheid: heeft me nog nooit in de steek gelaten en stuurt 4K schermen aan met 60hz (mits de kabel het ondersteunt). Ik gebruik hem met een 4K LG-scherm met een USB-C naar DisplayPort kabel. Ik wil een extra monitor gaan toevoegen, waarvoor ik een Mini DisplayPort naar DisplayPort nodig heb: ik had liever een extra TB3 poort gehad.

Maar het meest geweldige van deze dock (en de reden dat ik hem niet meer weg zal doen): FireWire 800. De enige betrouwbare manier om oude DV-camera's op een moderne computer aan te sluiten: ik kan met gemak, bijvoorbeeld met de applicatie LifeFlix, native digitale beelden van (mini)DV-tapes inladen. Daarmee heb ik al menig vriend/familielid kunnen helpen.

Werkt ook uitstekend samen met mijn M2 MacBook Pro (en voorheen M1 MacBook Air).

Naast het 4K-scherm heb ik er ook een scanner, externe SSD en externe harde schijf, MagSafe lader en een DVD-/lezer/brander (zo'n kleintje met dubbelzijdige tape onzichtbaar onder het bureau geplakt)aan hangen.

Het enige minpuntje is dat hij heel af en toe geen beeld geeft bij het aansluiten. Even uit- en aanzetten en het werkt weer. Maar met geschakelde verdeeldoos speelt dat probleem niet meer: schakelaar uit, MacBook dicht en klaar. Dat laatste bespaart tevens een hoop lekstroom.

Heb jij ook een OWC Thunderbolt 3 Dock Grijs?