€ 515,99 bij NBB.com

Powercolor Hellhound AMD Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Review

Keyaerts
10 oktober 2023, laatste update op 12 oktober 2023, 1.327 views Product gekocht

Powercolor Hellhound AMD Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6

Zeer goede kaart voor 1440p gaming, ventilators zijn niet of amper hoorbaar tijdens gebruik. In de meeste games kun je alles op high/ultra settings zetten en meer dan 60 fps verwachten (meestal zelfs >100 fps). Gekocht als upgrade van RX 6700 XT.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Erg stil tijdens gamen
  • Zeer goede performance op 1440p resolutie
  • Temperatuur van kaart < 60 graden tijdens gamen

Minpunten

• Niet de snelste RX 7800 XT uitvoering
  • 4K gaming kan maar niet op ultra in de nieuwste AAA games
  • Ray Tracing performance (gewoon ok)

Prima kaart om de nieuwste games op 1440p met hoge/hoogste instellingen te kunnen spelen. Bij het uitpakken van de GPU voelt deze zeer stevig en bouwkwaliteit beoordeel ik dan ook als erg goed.
Tijdens het spelen van spellen blijft de kaart zeer koel en komt nooit boven de 60 graden uit, hierbij draaien de ventilators meestal rond de 45-55% en zijn zeer stil of niet hoorbaar.

Dit type kaart gekocht voornamelijk vanwege het uiterlijk en temperaturen tijdens het gamen, echter is dit van alle verkrijgbare RX 7800 XT modellen niet de allersnelste kaart waar deze misschien nog enkele procenten beter presteren.

Een paar spellen zoals Crysis Remastered en The Witcher 3 geprobeerd met ray tracing aan, dit is met low of medium ray tracing instellingen prima met >60 fps speelbaar. Echter op de hoogste instellingen kom je te kort en zul je een nog krachtigere kaart nodig hebben om altijd boven 60 fps te blijven. Voor mij persoonlijk is dit geen deal breaker aangezien ik nooit speel met ray tracing aan. In dit geval betekent dit dat in de 90% van de games die ik bezit er meer dan 100 fps worden gehaald.

Dit was een upgrade van een RX 6700 XT en geen moment spijt van gehad tot nu, als je niet op 4K Ultra of 1440p speelt met ray tracing is deze kaart een dikke aanrader.

--- PC Specs: CPU AMD R7 5700X, GPU Powercolor RX 7800 XT Hellhound, MB MSI B450 Carbon Gaming, RAM 32GB G-Skill 3200MHz CL16 (2x16GB) ---

Heb jij ook een Powercolor Hellhound AMD Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6?

en welke kaart is dan echt sneller uit de 7800 serie. ik zie in de revieuws 1/2% verschil gaat dat echt merkbaar zijn?

Voor mij is het uiterlijk en rgb een plus punt waarom ik de kaart ga kopen maar als ik voor zelfde geld veel meer performance heb dan maar geen rgb
Ik bedoelde niet dat andere 7800 XT modellen significant snellen zijn, maar een Red Devil of Speedster MERC kunnen toch enkele procenten sneller zijn. Zie de linke naar de prestatie round-up hieronder.

review: Radeon RX 7800 XT - ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire & XFX

Verder ben ik met je eens dat uiterlijk ook belangrijk is, heb deze kaart daarom ook specifiek gekocht. Heeft dan wel geen RGB maar het blauw/paars in de fans past mooi bij de rest van mijn pc. Een extra 2-3 fps kan ik dan ook prima missen in 99,9% van games.