€ 239,- bij bol Plaza

Bosch EasyControl Review

9 oktober 2023, laatste update op 9 oktober 2023, 2.301 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het Wifi systeem valt regelmatig uit en dit krijg je als antwoord van Bosch

20 juli 2023 - In verband met werkzaamheden aan de server is het mogelijk dat de thermostaat tijdelijk geen verbinding maakt met het internet. Gebruikers kunnen hiervan hinder ondervinden bij het bedienen van de thermostaat via de app. Probeer het in dit geval later nog eens. Je kunt de thermostaat uiteraard altijd handmatig bedienen. De verwarming blijft gewoon werken - ook als er tijdelijk geen internetverbinding is. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Nooit meer een Bosch easy control thermostaat

Pluspunten

• Mooi

Minpunten

• Wifi valt regelmatig
  • dan niet meer via de app te gebruiken

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Het Wifi systeem valt regelmatig uit en dit krijg je als antwoord van Bosch

Nooit meer een Bosch easy control thermostaat

Heb jij ook een Bosch EasyControl?

Heb deze ook sinds maart dit jaar in huis en heb nog nooit mee gemakt dat de WiFi weg valt. Heb wel WiFi 6. Dat maakt een groot verschil. Verder werkt de Easy Control fantastisch met de zelf gemaakte schedules. Eindelijk per vertrek de warmte regelen en niet meer één thermostaat in de woonkamer voor alle ruimtes op alle verdiepingen.
WiFi 6 maakt niet uit voor deze thermostaat gezien de thermostaat het niet ondersteunt.
Heb deze thermostaat al jaren. In het begin wel veel last gehad van connectieproblemen en een paar maanden geleden ook weer maar gemiddeld genomen gaat het goed.
De problemen van afgelopen keer hadden vrijwel alle Bosch thermostaat gebruikers meen ik. Was een grote storing.
Al 3.5 jaar een zeer tevreden gebruiker. Misschien 4 x opnieuw moeten verbinden met de thermostaat, omdat de app geen verbinding kon maken.
Ik heb deze ook, nog nooit wifi issues gehad. Ook niet met de voorganger (nefit easy).
Regelmatig verbindingsproblemen. Ook vanavond weer. Jammer. Ik zou het product niet adviseren.
Heb 4 slimme knoppen met de CT200 verbonden... werkt perfect! Nog maar 1x problemen gehad toen idd de server van Bosch Easy control plat lag, maar dat kan bij elke app/merk gebeuren, daarvoor moet je het merk niet direct afbreken en met de grond gelijk maken vind ik (nooit meer Bosch...). "Wifi issues" komen meestal van de router zelf of door overbevolkt gebied zoals bv. appartementen, iedereen zijn eigen wifi op 2.4GHz op 3 niet overlappende banden... dan krijg je wel eens problemen, dat is niet meer dan normaal, maar als je geen kennis hebt van netwerken weet je dit natuurlijk niet. Ik had de slimme knoppen via Amazon.de gekocht aan €33 !!! /stuk, hier in België kon je ze niet onder €90 krijgen! Nu helaas niet meer los te vinden op Amazon en al zeker niet meer aan die prijs, zoveel spijt van dat ik er maar 4 had gekocht... Zal de volgende in NL gaan kopen (€68). Ik vind het ook spijtig dat de nieuwe versie niet compatibel is met de CT200... je hangt vast aan het oudere systeem, terwijl ze maar 1 ding moeten doen... met een motortje de thermostaatkraan open/dicht draaien... zonde van deze kortzichtighzeid, anders hadden ze er veel meer verkocht, ik ga alvast niet opnieuw in een gans systeem investeren terwijl ik er al één heb draaien. Het was beter dat de nieuwe (vooral goedkopere) knoppen compatibel waren geweest!