Wordt verwacht

HP EliteBook 860 G9 (5Z6B6EA) Review

Hobby Home
1 oktober 2023, laatste update op 1 oktober 2023, 517 views Rapporteer Product gekocht

HP EliteBook 860 G9 (5Z6B6EA)

Stille laptop met een goede performance, ik had problemen met het beeldscherm en alle reparaties die hierbij kwamen kijken. lang verhaar kort, na 3 maanden een nieuwe laptop gekregen van HP.
Verder is de laptop stil, en is de fan eigenlijk niet hoorbaar. Het 16'' scherm is kwa formaat perfect.
Dit is echt een laptop om mee naar kantoor te nemen, maar niet in technische ruimtes, aangezien de behuizing kras gevoelig is.

Pluspunten

• Groot touchpad, wat goed functioneerd
  • 1920 x 1200 resolutie
  • Algemene performance
  • Alle IO mogelijkheden, HDMI, 2x USB, 2x USB C, 3,5mm Jack

Minpunten

• Behuizing is kras gevoelig
  • ik had een maandag ochtend model, na meerdere reparaties uiteindelijk een nieuwe laptop gekregen
  • Variatie is SSD levering, 2e laptop is aanzienlijk sneller
  • HP Support/garantie afdeling

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na lang zoeken voor een goede opvolger voor mijn trouwe Dell laptop 5501, uitgekomen op deze HP Elitebook. De nieuwe Dell modellen zijn redelijk luidruchtig, en missen de standaard USB of HDMI aansluitingen op 16'' modellen (XPS). Het 16'' scherm is kwa formaat echt top, je kan veel meer op je scherm kwijt, Echter had mijn beeldscherm problemen, het overgaan van wit naar grijs duurde soms wel 5 seconden of langer. Hierdoor zag het beeld er soms heel flets uit. HP heeft hiervoor het beeldscherm moederbord en geheugen onder garantie vervangen, zonder resultaat. Ja een beschadigde laptop bleef er achter. Na 3 maand(!) met HP in gesprek te zijn. uiteindelijk een nieuwe laptop gekregen. HP support is echt een drama, er is letterlijk geen 1 afspraak nagekomen vanaf hun kant, je kon overal een week later achteraan bellen.

Gelukkig bij de nieuwe laptop geen problemen.
Wat me opviel was dat de nieuwe laptop aanzienlijk sneller was. De schrijfsnelheden van de eerste laptop kwamen niet boven de 200 MB terwijl de nieuwe laptop met SSD van Intel SSDPEKNU512GZH 1,5GB/s haalt. Oude laptop had het type SSD van Samsung MZVLQ512HBLU-00BH1

Heb jij ook een HP EliteBook 860 G9 (5Z6B6EA)?