€ 99,95 bij Megekko

Anker PowerCore III Elite Powerbank 25.600mAh Review

24 september 2023, laatste update op 12 december 2023, 1.210 views Rapporteer
Product gekregen +1

Tl;dr: Product werkt het eerste halve jaar, daarna niet meer: laadt zelf niet meer op, en laadt andere apparaten niet meer op. Anker stuurt 2x een vervangend refurbished product, dat precies hetzelfde probleem heeft (!). DO NOT BUY.

Update 12/12/23: Eind september bood Anker een 50% refund aan (nadat ik de review had geplaatst). Dit heb ik aangenomen, al kwam het geld niet binnen redelijke tijd aan. Eindelijk, na vele emails en zo'n 2,5 maand later, heb ik het geld vandaag ontvangen. Ondanks de grote vertraging en noodzaak om steeds na te haken is de vergoeding lovenswaardig, dus heb ik een ster bijgegeven bij het eindoordeel.

Pluspunten

• Solide bouw
  • Klantenservice stuurt vervangende exemplaren (2x)...

Minpunten

• Product werkt niet meer na half jaar
  • ... vervangende examplaren hebben exact hetzelfde probleem!
  • Klantenservice geeft steeds weer dezelfde obvious troubleshooting steps
  • Klantenservice vertrouwt mij niet

2 van 5 sterren (Slecht)
Dit was een verjaardagscadeau (zelf uitgezocht). Een grote power bank leek mij nuttig om een laptop mee te kunnen opladen tijdens het reizen.

De eerste maanden heeft de power bank gewerkt, d.w.z., kon mijn laptop (Framework 12th Gen Intel) opladen, hoewel ik het product nooit veel heb gebruikt.

Na ongeveer een half jaar wilde ik de power bank weer gebruiken, maar gaf geen teken van leven, ook niet na langdurig opladen. Tijdens het opladen branden de lampjes en wordt de power bank ook warm, maar ondanks meerdere nachten lang opladen geeft de power bank geen enkel teken van leven zodra het van de lader afgehaald wordt. Geen lampjes branden bij het drukken op de knop om de laadstatus weer te geven, en andere apparaten worden niet opgeladen.

Ik heb verschillende laadapparaten geprobeerd, alsmede de power bank te resetten door de USB-A en USB-C poorten met een kabel direct te verbinden. Geen soelaas. Aangezien het onwaarschijnlijk is, dat de cellen in de power bank van de ene dag op de andere volledig kapot gaan, vermoed ik dat er een probleem met de elektronica/aansturing is.

Anker support daarna gecontacteerd. Eerst hebben ze gevraagd een aantal obvious troubleshooting steps te nemen, die ik zelf al geprobeerd had. Daarna waren ze bereid om een vervangend refurbished exemplaar te sturen. Mijn originele power bank hoefde ik niet terug te sturen.

Het opsturen ging verrassend snel. Helaas werkte het tweede exemplaar ook niet. Het vertoonde namelijk exact hetzelfde probleem: ondanks opladen geen enkel teken van leven daarna.

Anker weer contacteerd, die weer dezelfde basale troubleshooting steps gaf, die ik al geprobeerd had. Na meermaals heen en weer emailen wilden ze nog een (refurbished) exemplaar sturen, waarmee ik akkoord ging. Oude units terugsturen hoefde niet.

De derde power bank kwam ook snel. Helaas - je voelt het misschien al aankomen - werkte deze ook niet, had namelijk weer exact hetzelfde probleem. Nu was mij wel duidelijk dat er een systematisch probleem is met tenminste een batch, mogelijkerwijze de hele lijn aan PowerCore III power banks.

Anker gecontacteerd - ze kwamen weer met dezelfde troubleshooting steps, die ik al had geprobeerd. Ik heb toen aangegeven, dat ik het zat was en ze het ticket konden laten vallen. Ik kreeg toen een bericht dat ik nog een keer moest troubleshooten, en mocht dat niet werken, ze 50% van de aanschafprijs konden vergoeden.

Ondanks dat ik er eigenlijk geen zin meer in had en het nutteloos vond, toch nog weer uitgebreid alle drie units getest/geprobeerd, maar zoals verwacht, vertoonde geen enkele unit enig teken van leven zodra niet verbonden met een laadapparaat. Dit weer gemeld aan Anker, die mij toen vroeg, een videodocumentatie te geven. Mijn interpretatie: ze vertrouwen mij niet, of denken dat ik te incompetent ben, om iets simpels als een power bank te gebruiken.

Voor mij is de maat vol; een videodocumentatie zie ik niet zitten. Anker-producten zal ik in de toekomst volledig mijden (misschien had ik dat sowieso al gedaan vanwege de privacy-issues). Hoewel ik er geen zin in heb, wil ik wel mijn consumentenplicht vervullen en zorgen, dat andere consumenten/Tweakers niet hier tegen aanlopen, dus vandaar deze review/rant.

Nu nog de drie defecte power banks naar de milieustraat brengen... Tenminste houd ik er drie werkende opladers van over (een oplader zit erbij, tenminste bij mijn model) - die zijn altijd nuttig.

Heb jij ook een Anker PowerCore III Elite Powerbank 25.600mAh?

Ik zou videodocumentatie vragen om aan te tonen dat het refurbished exemplaar dat ze opsturen werkt. Bizar