Motorola Moto g200 Blauw Review

24 september 2023, laatste update op 4 november 2024, 239 views Rapporteer

Voor wat ik heb betaald een zeer goede telefoon met een bijna stock Android ervaring. Ik ben wat launchers aan het testen, Vind de nova launcher tot nu toe wel prettig werken.

Pluspunten

• Stevig,plastic behuizing vind ik een pluspunt
  • Schone Android ervaring
  • Goede specificaties
  • Zeer vloeiend in gebruik, mede door 144 hz
  • Scherp geprijsd, enorm veel waar voor je geld

Minpunten

• Maar 1 Android update wat mijn ziens karig is
  • Opladen duurt relatief lang
  • Wellicht wat groot en zwaar voor sommigen
  • Geen oled

Update 04-11-2024:

" We zijn nu een jaar verder, ik heb de telefoon niet weg gedaan na paar maanden wat eigenlijk het plan was. Over het algemeen ben ik nog steeds tevreden maar enkele zaken zijn minder goed tot zeer storend.

- De accuduur valt me ondanks de flinke accu toch wat tegen
- Op random momenten lijkt het besturingssysteem iets vreemds te doen, apps laden niet door, mail wil niet meer openen, het enige wat werkt is de telefoon opnieuw opstarten. Waar dit door komt is me een raadsel, op internet vind ik weinig terug wat me kan helpen. Daardoor gaat de telefoon dit jaar of begin volgend jaar toch vervangen worden.

"

Ik was vorige week op zoek naar een tijdelijke vervanging tot november/december omdat mijn bijna 4 jaar oude telefoon echt aan vervanging toe was.(Mi 9t pro)
Omdat ik toch naar kpn wilde overstappen heb ik deze Moto G200 voor 144 euro nieuw kunnen kopen via belsimpel icm een abonnement ,een geweldige prijs voor deze telefoon gezien de specificaties in mijn ogen. En meer dan voldoende om paar maanden te overbruggen😉

Snapdragon 888+
Adreno 660
8GB
6.8 inch scherm met 144hz refresh rate
5000 mah batterij

Tot nu toe bevalt hij goed , alles werkt soepel, geen haperingen,geen reclames of wat dan ook, gamen is echt een fijne ervaring met deze telefoon. Ook het kijken van series en films via streamingsdiensten zoals bv Videoland/Netflix bevalt prima .Ik kom van een Mi 9t pro af met een oled scherm wat mooiere kleuren geeft maar het scherm van de Moto is niet slecht, voor een lcd zeker niet.
Het is nog steeds een snelle chip die in de telefoon zit en met hoge instellingen zijn wat zwaardere games als Genshin impact vloeiend te spelen.

Natuurlijk is het jammer en niet meer van deze tijd dat hij geen nieuwe Android os updates meer ontvangt maar gelukkig verzorgd Motorola nog wel beveiliging updates.

Edit:

Heb nog paar benchmarks gedraaid en als fotos toegevoegd.

Geekbench 6
Antutu 9

De telefoon presteert ook hierin naar verwachting.

Conclusie:

Het is een telefoon die voor de prijs van 144 euro uitmuntend presteert. Ik ben positief verrast en natuurlijk zijn er zeker nadelen zoals in deze beknopte review genoemd maar dat heeft elke telefoon , ook die in het duurdere segment zitten.

Wanneer ik hem paar maanden in gebruik heb zal ik een update plaatsen hoe hij nog bevalt.

Heb jij ook een Motorola Moto g200 Blauw?

Wat gaat de vervanger worden?
Er waren verschillende toestellen die me interessant leken.

Samsung S23+
Motorola Edge 40 pro
Honor Magic 5 pro

Ik kijk even af wat de prijzen met Black Friday/Cyber Monday doen, hopelijk komt 1 van de toestellen in de aanbieding.
Zo niet ook geen man overboord want dit toestel is ook niet verkeerd.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 2 augustus 2024 00:16]

Ok, ik heb de edge 30. Hiervoor al verschillende G plus modellen. Grootste verschillen: Edge is een stuk dunner, maar de accuduur is ook een stuk minder.