ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition 20GB GDDR6 Review

23 september 2023, laatste update op 23 september 2023, 1.110 views Rapporteer

Upgrade van 6700xt, fors verschil. Naast de betere prestaties vallen ook de zeer lage temperaturen positief op. Fans hoeven niet aan de bak en dus heerlijk stil. Undervolt makkelijk in te stellen en stabiel.

Pluspunten

• Stil en blijft koel
  • Perfecte prestaties
  • Zeer solide build
  • Ingetogen RGB
  • Goed te undervolten
  • Veel VRAM

Minpunten

• Groot, maar in mijn case geen probleem

Als je de doos ontvangt weet je zeker dat hier een beest van een kaart in zit! Mijn vorige 6700xt degradeert direct tot onderdeur. Met deze omvang en dito gewicht is het meegeleverde steuntje tegen doorzakken een must. Werkt bij mij prima. Undervolten is een makkie in Adrenalin. Kaart is in gebruik zeer stil en blijft qua temps ver achter bij mijn 6700xt. Onder normale belasting rond de 50 graden.
In mijn gebruik (vooral CS1) geen fps sprong te verwachten vanwege de beperkingen van CS1, met de sequel zal deze kaart naar verwachting wel een goede basis vormen.
Ik heb deze kaart vooral gekocht vanwege de stille werking icm de prestaties en de hoeveelheid VRAM.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition 20GB GDDR6?

Ik heb deze kaart ook inmiddels een paar maanden, en merk zonder framecap toch behoorlijke coil whine, heb jij dit ook gehad, en gaat dat uiteindelijk weg?
Ik heb dit nog totaal niet gehoord, vervelend voor je, misschien toch proberen om te ruilen.
Welke instellingen heb je aangehouden bij het undervolten? Dat is voor mij een beetje nieuw dus vandaar dat ik het vraag.