Kingston NV2, retail, 2TB Review
21 september 2023, laatste update op 7 oktober 2023, 239 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb deze ook aangeschaft en in eerste instantie lijkt deze ook prima te functioneren maar als de SSD voor meer dan 30 % is gevuld loopt de schrijfsnelheid extreem terug (max 130 mb bij SEQ1M in CrystalDiskMark), heeft verder niet te maken met een te hoge temperatuur of volgelopen slc cache gezien de schrijfsnelheid ook bij een nieuwe start zeer laag is en blijft.
Dacht dat ik een defect exemplaar had en heb van kingston onder garantie een "vers" exemplaar gekregen maar die heeft helaas hetzelfde probleem, ik heb ook andere SSD NVME getest (Samsung 970 evo en Kingston Fury renegade) en die hebben dit probleem niet.
Pluspunten
- goedkoop
- Garantie afhandeling
- in een externe behuizing werk deze prima
Minpunten
- schrijfsnelheid loop bij intern gebruik extreem terug
3 van 5 sterren (Voldoende)
Update d.d. 06-10-2023
Ik heb een Acasis 40 Gbps externe behuizing (TBU405) aangeschaft waar ik de Kingston NV2 2Tb in heb gemonteerd en aangesloten op de USB 4.0 aansluiting van mijn computer (Minisforum UM790pro) tot mijn verbazing zijn de lees en schrijf snelheden nu uitstekend (zie ook afbeelding)
Bij vol gelopen SLC cache loopt de schrijfsnelheid tijdelijk wel wat terug maar is nog steeds acceptabel maar de leessnelheid blijft (zeker voor een externe drive) constant zeer hoog.
Vermoed dat het mogelijk een firmware issue is dat deze SSD niet goed functioneerd met de interne NVMe slots van mijn computer maar het blijft zeer vreemd dat deze tot 30 % gevuld het prima doet en dat daarna de eerder beschreven problemen zich voordoen.