€ 59,- bij Coolblue.nl

Soundcore Liberty 4 NC (Zwart) Review

19 september 2023, laatste update op 19 september 2023, 1.828 views Rapporteer

Ik wilde earbuds met goede ANC, wind noise setting en app support, en de Soundcore Liberty 4NC voldoet aan dat alles, en goed geprijsd. Ik heb er £80 voor betaald, dwz €95.

In de App kun je HearID doen, dan krijg je een EQ aangepast aan wat je wel en niet goed hoort, en er is veel in te stellen in de app. Ze gaan heel lang op een batterijlading, hebben LDAC, AAC en SBC. Je moet echter kiezen: LDAC of multipoint, het gaat niet allebei. Aangezien ik geen enkele waarde aan multipoint hecht, was de keuze snel gemaakt.

De ANC is sterker dan die van de A40, maar niet zo goed als de Bose QC2 earbuds. Werkt echter heel goed op straat en op de fiets. De siliconen tips zijn ovaal en gaan niet te diep het oor in, en dat is fijn. Ik ben er blij mee.

Pluspunten

• Goede ANC
  • Goede App met HearID en instellingen
  • Behoorlijk goed geluid
  • Pasvorm prettig
  • Heel goede batterijduur
  • LDAC en AAC codecs

Minpunten

• Gebruik drukknoppen duwt bud dieper in het oor
  • App connect soms niet
  • Multipoint Bluetooth kan niet samen met LDAC

Zie https://gathering.tweaker...message/76258800#76258800 voor een uitgebreidere review.

Aangaande de ANC:
- Adaptive ANC (versie 2.0), met optie tot omgevingsdetectie, dwz dat de omgeving gescand wordt. Ik heb dat uitgezet omdat het soms het geluid deed wegvallen en verder niets leek te doen.
- ANC manual, 5 settings
- specifieke ANC voor vervoersopties (trein, auto, bus etc)
- windreductie

De transparancy mode schijnt minder te zijn, maar die gebruik ik nooit. Ik draag ze zelf vaak met touwtjes (https://www.amazon.co.uk/dp/B0BVQ5GKY2) zodat ik ze niet verlies op de fiets of wandelend.

Ze hebben ook HearID, dan kan je je oren testen voor frequentiedips en de EQ daar automatisch op aanpassen, of je kunt zelf aan de slag met 22 templates of je custom EQ. Ook is een optie voor 360 degrees Spatial Audio, die de muziek iets helderder laat klinken maar ik vond het niet prettig. Is meer iets voor films/TV.

Heb jij ook een Soundcore Liberty 4 NC (Zwart)?

Hoe is je ervaring na een tijdje gebruik? Zijn er dingen waar je je aan hebt gestoord?
Met de standaard eartips zitten ze gewoon niet stabiel genoeg naar mijn gevoel. Met de Spinfit CP100 is het veel beter, ik heb ze nu in en dan is het OK. Zie https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/79651906#79651906

Ze zijn goed maar kunnen beter.