€ 319,99 bij Amazon.nl Marketplace

OnePlus Nord 3 5G, 16GB ram, 256GB opslag Zwart Review

18 september 2023, laatste update op 22 september 2023, 1.636 views Rapporteer

Uitstekende smartphone, doet niet onder aan z'n duurdere alternatieven.
Helaas geen headphone jack en overige camera's naast je hoofdcamera zijn niet heel goed.

Pluspunten

• Snel
  • Batterij
  • Voelt luxe aan
  • Scherm helderheid en kleuren
  • Hoofdcamera is uitstekend

Minpunten

• Geen 3.5 mm headphone jack
  • Overige camera's naast hoofdcamera zijn 'ok'

Sinds een aantal dagen deze smartphone in gebruik. Inmiddels heb ik al bijna alle conventionele smartphone merken een keer gehad (van Iphone tot Xiaomi), echter blijf ik terugkomen naar Oneplus. Voor de prijs heb je zoveel telefoon met weinig concessies, een luxe uitstraling en geen bloatware zoals zelfs tegenwoordig bij duurdere merken het geval.

De Oneplus Nord 3 heeft alles wat je nodig hebt in een smartphone; Snelle processor, goed scherm, batterijduur is ook prima (gemiddeld-intensief gebruik doe ik er 2 dagen mee op het moment. Hierbij wel de 5g smart modus aanzetten om batterij te besparen). Hoofdcamera is uitstekend. M'n vrouw heeft een Pixel 7a maar de Oneplus Nord 3 doet er zeker niet voor onder. De selfie en additionele camera zijn 'ok'. Ik ben zelf geen foto expert dus vind het er al snel goed uitzien.

Updates tot 2027 is ook uitstekend, wat zeker niet bij alle merken/modellen het geval is.

Edit 22/09: In m'n eerste review gaf ik aan dat het scherm zeer krasgevoelig was. Nu blijkt er toch standaard een screenprotector overheen te zitten. Deze zit echter zo netjes en strak dat dit bijna niet zichtbaar is (ook aan de randen niet). Vandaar m'n verwarring. In dit geval is dus de screenprotector krasgevoelig.

Heb jij ook een OnePlus Nord 3 5G, 16GB ram, 256GB opslag Zwart?

Ik dacht dat de oneplus nord standaard met een screen protector werd geleverd
Je hebt gelijk, gisteren ben ik hier dus ook achter gekomen. De screen protector is echter nauwelijks zichtbaar. Je moet echt je best doen om hem te spotten. Ik heb de review aangepast.
Ik heb de eerste generatie Nord nu drie jaar in gebruik, en daar zit de af-fabriek geleverde screen protector nog steeds op! Ik heb er ooit een klein loszittend hoekje van afgesneden, maar behoudens wat krasjes voldoet deze nog steeds.

Nu de software support is afgelopen (verplichting van de werkgever - ik gebruik de telefoon naast privé ook zakelijk) be ik me aan het oriënteren op een opvolger - helaas heeft OnePlus besloten alleen nog telefoons met XXL schermen te gaan maken, want die 6.74"is mij echt te groot. Jammer, want verder biedt die Nord 3 alles wat ik belangrijk vind.
Dat van die screen protector ga ik eens moeten uitzoeken. Volgens mij heb ik nu dan een screen protector op screen protector gekleefd 😅😂