Razer Lancehead Wireless (2017) Zwart Review
15 september 2023, laatste update op 15 september 2023, 86 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze muis ontbeert een aantal functies, die je mag verwachten voor een muis in deze prijsklasse. Voor dit geld zijn er veel betere muizen verkrijgbaar, die ook op de basisfuncties beter presteren.
Pluspunten
- Premium feel
- Fijne primaire buttons
- Nauwkeurige sensor
Minpunten
- Geen side scrolling met wiel
- Wielbutton voelt niet goed
- Geen vliegwiel scrolling
- Bizar duur
- Slechte software
- Side buttons slecht klikbaar
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze muis gekocht omdat mijn andere muis die ik heb, last heeft van ghost clicks. Overgehaald door de lyrische reviews van Razer producten, heb ik deze aangeschaft. Dat had ik beter niet kunnen doen. Teleurstelling allom.
De muis voelt goed en stevig aan en ziet er wat mij betreft ook prima uit. Mooi strak en zonder contravormen voor rechtshandigen. Symmetrisch dus. De primaire buttons klikken heerlijk en maken relatief weinig geluid. Ook het scrollwieltje voelt lekker aan en heeft een fijne tactiele feedback. Maar dan...
Het wiel heeft geen side scrolling buttons. Het is een feature die ik zeer intensief en dagelijks gebruik. Alleen hierom al, valt de muis voor mij af. Dan de middelste knop, die dus onder het scrollwieltje zit. Het voelt of die knop al half is ingedrukt en de tactiele feedback is daardoor minimaal. Ook voelt het of het wieltje maar aan een kant is opgehangen (links). Dat zorgt ervoor dat je de knop kunt activeren met een zijwaartse beweging, zoals je zou doen om zijwaarts te scrollen.
Ook verwacht ik bij een premium muis wel een vliegwielstand voor het muiswiel. Om snel door een lange pagina te kunnen scrollen. Helaas is die functie niet aanwezig.
De side buttons voelen verre van premium. Ze zijn letterlijk een milimeter te bewegen zonder klik. Ook zitten ze voor mij op de verkeerde plek. De knopjes om de resolutie van de sensor aan te passen voelen juist weer zeer stug. Opzich is dat goed omdat je ze zo niet snel per ongeluk zult indrukken. Ze geven echter geen visuele feedback, over hoe gevoelig de sensor is afgesteld.
De software ga ik maar niet op in. Ik heb er slechts heel even naar gekeken en ik vond het nutteloos en ingewikkeld. Uiteraard werkt het alleen op Windows en is het lomp, traag en groot.
Eindoordeel: Ver onder de maat. Ik heb de muis nu in gebruik op de werklaptop en daar bevalt hij goed. Zou ik daar € 140,- voor overhebben? Nee, beslist niet.