€ 255,- bij bol

Nanoleaf Elements - Wood Look Hexagons Starter Kit (13 Panels) Review

Blue Knight
31 augustus 2023, laatste update op 31 augustus 2023, 492 views Product gekocht

Nanoleaf Elements - Wood Look Hexagons Starter Kit (13 Panels)

Dit product is een mooie aanvulling in ons huis. We hadden nog een leeg stuk witte muur in de woonkamer en we waren al een tijdje opzoek naar een mooie opvulling.

Dit is dus de Nanoleaf Elements Wood look geworden. Als hij uit staat of op lage intensiteit is het een mooie houten decoratie en met de verlichting aan krijg je echt een wow effect.

Pluspunten

• Werkt prima met mijn 5GHz/2.4GHz netwerk
  • ziet er mooi uit
  • veel themes, waaronder die op geluid reageren
  • Uitbreidbaar, voor als je het nog groter wilt maken

Minpunten

• kwam met een oude firmware, welke pas na 4x updaten naar de laatste versie ging
  • voedingskabel mag wel wat langer of verlengbaar zijn
  • Automatische helderheid lijkt niet te werken.

Installatie was eenvoudig,

1. je kiest een design, ik heb hem eerst even op de vloer uitgelegd. Je meet hem op, zodat je hem exact in het midden kan plaatsen
2. Je plakt met dubbelzijdig tape (meegeleverd) het eerste element op de muur en vergeet daarbij niet om meteen even de connector naar het volgende element aan te sluiten. Achteraf kan ook, want je kan het element weer van de muur afhalen, aangezien hij op een clip zit die daadwerkelijk aan de muur zit vast geplakt.
Als de tape niet goed plakt, kan je ook met 2 schroeven het vastschroeven. De schroeven zijn echter niet meegeleverd en wie wil er nu een gatenkaas in zijn muur.
3. je plakt 1 voor 1 de volgende elementen op de muur.
4. Aan 1 van de elementen sluit je het bedieningspaneeltje, al is deze volgens mij niet verplicht
5. aan 1 van de elementen sluit je de voeding aan.

Als je alles hebt aangesloten en hem hebt aangezet, duurt het even voordat hij opstart. vervolgens kan je hem in de app aanmelden en eventueel koppelen met homekit (of 1 van de andere, maar die gebruik ik niet).

Waarom hij bij kazz1980 niet op zijn 5/2.4Ghz wifi netwerk wou weet ik niet. Bij mij deed hij dat direct, zelfs nog met een oude firmware (2.4 dacht ik, terwijl er nu 9.2.0 op zit). Maar als echte tweaker heb ik natuurlijk een ubiquiti netwerk in huis. Kost wat, maar dan werkt het wel :)

Heb jij ook een Nanoleaf Elements - Wood Look Hexagons Starter Kit (13 Panels)?

Ik heb ze ook. Eerst in de keueken, nu in de slaapkamer. Heel mooi, goed uitgewerkte software ook.
Maar om nou te zeggen dat het goed met een 2.4/5ghz netwerk overweg kan; nee. (hier staan Deco's).
Alleen een single 2.4 ghz netwerkje is goed voor de Elements.
bij mij werkt het gewoon met een combi netwerk, anders was hij waarschijnlijk teruggegaan. Hooguit nog misschien nog even geprobeerd om hem op een ander netwerk aan te sluiten, maar was niet nodig.

Hij is natuurlijk wel alleen via 2.4 verbonden, maar dat is prima, zoveel bandbreedte heeft hij niet nodig.
Je kan in de deco app een client toewijzen aan een specifieke deco, verplicht op 2,4ghz en mesh voor nanoleaf uitzetten?
Dan zou het probleem toch weg moeten zijn?
Ik heb zelf zojuist de elements besteld en zal er ook wel tegenaan lopen met mijn deco's 🤔
Laat gerust weten hoe het gaat. Volgens mij kan je niet op een aparte deco alleen 2.4ghz aanzetten. Ik ben ondertussen met een support ticket bezig want de Elements doen bij mij niets meer.
Zal ik doen.
Met alleen 2,4ghz bedoelde ik dat als je een client aanklikt in de deco app je de gewenste deco en gewenste wifi band kan toewijzen.
Intussen heb ik de Elements een paar dagen in huis.
Het instaleren kostte even wat tijd i.v.m. meerdere keren updaten naar de meest recente firmware.
Daarna heb ik de Elements aan een specifieke Deco toegewezen en 2,4 ghz als voorkeur ingesteld (beide instellingen in de Deco app).
Tot nu toe werken de Elements zoals verwacht en zonder enige problemen met het wifi netwerk hier.
Ook de integratie in Home Assistant toegevoegd en ook dit werkt naar wens.
Oh dat is wel nice. ik ga dit ook even proberen. Maar moet ze eerst even aan de praat krijgen.
Groet Thomas