The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Switch Review
29 augustus 2023, laatste update op 29 augustus 2023, 260 views
Rapporteer
Product gekocht
Aardige game, geen goede Zelda game.
Pluspunten
- Stimuleert creativiteit
- Open wereld zoals het hoort
- Nostalgische 'deuntjes' (soms)
Minpunten
- Geen dungeons
- Slecht verhaal
- Botw 2.0
2 van 5 sterren (Slecht)
Net zoals bij BotW, begrijp ik niet zo goed wat men hier nou zo goed aan vindt. Het gooit eigenlijk 80% van zijn Zelda DNA in de vuilnisbak om vooral toegankelijk te zijn voor alles en iedereen. Open wereld, makkelijk, repetitieve gameplay door eigenlijk (net zoals in BotW) shrines te doen met erg simpele puzzels, korok seeds te vinden, en een erg simpel en lackluster verhaal. BotW had bijna nul verhaal, ze hebben er dit keer wel wat meer moeite in gestopt maar nog steeds erg simpel. Vergelijk dit met alle andere Zelda verhalen en dan is dit nog minder dan de Zelda PC game. Dungeons = druk knop 1 in, druk knop 2 in, druk knop 3 in etc. Rinse en repeat dit 4x (net zoals BotW) en je hebt TotK. Daarnaast is het belachelijk dat al mijn wapens, zelfs het godverdomme Master Sword, kapot kan gaan. Waarom de neuk doe ik dan al die moeite om goede weapons te vinden en fusen?
Muziek is nog steeds ver te zoeken in dit spel. Het zijn vooral nostalgische deuntjes en remixes. Heel veel creativiteit is niet te vinden.
Los van dit hele verhaal hierboven is het een prima spel, maar een erg onder de maat Zelda game.
Van mij mogen ze terug gaan naar hun roots en een meer lineaire verhaallijn maken. Geef mij maar weer equipments waar je MOEILIJKE puzzels mee moet oplossen. Dit spel heeft de characters maar niet de 'depth' om ze memorabel te maken.
Dat ze hier 6(!!!) jaar over gedaan hebben is weer typisch Nintendo. Ik weet nog een periode dat Nintendo beweerde altijd voor creativiteit en uitdaging te zoeken in nieuwe Zelda games. Dat is blijkbaar tegenwoordig ver te zoeken met TotK. Nu maar wachten op weer 6 jaar of een nieuwe Zelda console zodat ze hopelijk weer terug gaan naar hetgeen Zelda zo goed maakt, verhaal, dungeons, muziek, characters.