Lenovo Legion S7 16IAH7 (82TF00A2MH) Review

29 augustus 2023, laatste update op 29 augustus 2023, 318 views Rapporteer
Product gekocht 0

Dit is echt een fijne laptop! Ik ben dol op het feit dat het een volledig toetsenbord heeft inclusief numeriek toetsenblok, en dat de toetsen zich bevinden waar het meest gangbaar is (sommige fabrikanten plaatsen bepaalde functietoetsen zoals 'Del' en 'Fn' nogal creatief).
Het scherm is behoorlijk scherp en helder, de toetsen voelen goed aan voor een aanrakingstypist, de webcam heeft een goede resolutie, er is genoeg opslagruimte en RAM (maar ik heb extra RAM toegevoegd voor mijn RAM-intensieve videobewerking), en het hele apparaat is gemaakt van metaal, wat ik geweldig vind, het voelt behoorlijk stevig aan!
Het enige minpuntje dat ik heb is dat het geen ingebouwde netwerkpoort heeft. Als je bekabeld wilt werken, heb je een adapter nodig. En het kan wat lawaaiig worden wanneer de ventilatoren op volle toeren draaien, maar ik heb erger gehoord; een koptelefoon lost dat probleem op! 😉

Pluspunten

• prijs kwaliteit verhouding
  • sterke videokaart
  • sterke bouw

Minpunten

• ventilator geluid bij overklokken

Ik heb door de jaren heen veel high-end desktopcomputers gebouwd en gehad, evenals een paar serieuze krachtpatsers van laptops. Maar deze machine overtreft ze allemaal. Serieus, dit is waarschijnlijk de beste deal die je voor een laptop kunt vinden. Hij is makkelijk te upgraden, heeft een solide metalen behuizing en een prachtig groot 16-inch scherm met een super soepele verversingssnelheid van 144 Hz. Je kunt deze laptop echt in overdrive zetten of schakelen naar een zuinige modus als je op batterij werkt - dan draait hij bijna als een acht-core in plaats van de volle 20 cores waar hij mee komt. Maar hey, je krijgt nog steeds een mooie batterijduur van zo'n 6 tot 8 uur, vergelijkbaar met mijn Samsung Galaxy Book met zijn 11e generatie Core i7 processor en 16 GB RAM. In de batterij-hybride modus staat deze laptop bijna op hetzelfde niveau als de Galaxy Book. Maar hier komt het: zodra je deze laptop aan de lader hangt en voluit gaat, blaast hij elke andere laptop die ik ooit heb gebruikt volledig weg.

Nu, let wel op, deze laptop ga je waarschijnlijk niet gebruiken in de auto. Tenzij je bereid bent flink wat geld uit te geven aan een superkrachtige omvormer en als je auto al dat vermogen aankan, want deze jongen slurpt 240 watt. De voeding en het feit dat er geen touchscreen is, zijn de enige twee minpuntjes. En ja, ik moet toegeven dat ik het touchscreen wel een beetje mis. Voor die momenten dat ik een superdraagbare zakelijke laptop nodig heb, pak ik mijn Galaxy Book erbij. Voor het gewone werk on the go, of voor vakanties, gebruik ik deze Legion-laptop. Hij matcht vrijwel met mijn Legion-desktop. Het geluid is ook beter dan gemiddeld voor een laptop, maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit een laptop gehoord die fatsoenlijke bas kan produceren. Wat ik echt geweldig vind aan deze machine is het touchpad - het is lekker groot in vergelijking met andere laptops.

En nu het enige echte minpuntje: ik wou echt dat Lenovo die kleine rubberen gum-muis had toegevoegd die sommige laptops hebben. Dat zou deze laptop perfect maken voor vliegtuiggebruik, want het is lastig om een touchpad te gebruiken als er veel beweging is. De rubberen muis maakt dat een stuk makkelijker. Maar goed, genoeg over de kleine dingen. Niks van mijn puntjes zou genoeg zijn om deze laptop geen topscore te geven. Ze zijn meer dingen die ik graag had willen zien. Ik zou Lenovo alleen willen aanraden om de optie voor een grotere batterij en andere upgrades meteen beschikbaar te maken bij aankoop, in plaats van achteraf te moeten upgraden zoals ik heb gedaan. Ik heb nu 42 GB RAM en een extra 2 terabyte m.2 harde schijf erin. Alle games staan op die tweede harde schijf, om mijn Windows-schijf niet vol te stampen. Voor de gemiddelde gamer is extra RAM waarschijnlijk niet nodig, maar een grotere harde schijf is zeker aan te raden, anders zit je al snel zonder ruimte voor je games. Deze laptop zou zeker iemands main computer kunnen zijn, maar zorg dan wel voor een degelijke rugzak of laptoptas om hem te dragen. Ik kan je de Legion-laptoprugzak van Lenovo van harte aanbevelen.

Heb jij ook een Lenovo Legion S7 16IAH7 (82TF00A2MH)?