HTC HD 7 Zwart Review

Epiphany
27 november 2010, laatste update op 27 november 2010, 4.540 views

HTC HD 7 Zwart

Inleiding Mijn eerste review hier op tweakers.net. Ik ben geen schrijver van nature, beschrijven wat ik denk vind ik soms iet wat lastig, maar wou jullie mijn ervaringen met de HTC HD7 niet ontnemen. Ik kom van de HTC HD2 af, ben dus wel redelijk verwent qua specs en performance van een toestel. Voor de HD2 was ik ook één van de vele ROM chefs. Wat ik daarmee wil zeggen is dat ik het gewend ben om het maximum uit mijn telefoon te willen halen. Algemene beoordeling De telefoon maandag besteld bij redcoon, woensdag gekregen. Eenmaal het pakketje geopend, komt er net zoals toendertijd bij mijn HD2 een klein pakketje uit die iets groter is dan het toestel wat er in gestopt is. In de doos: • Telefoon (duh)...

Pluspunten

• Windows Phone 7
  • Gebruiksgemak
  • Grote scherm
  • Snel

Minpunten

• HTC Hub

Inleiding

Algemene beoordeling
In de doos:
  • Telefoon (duh)
  • Headset
  • Oplader/datakabel
  • Boekjes
Het toestel voelt erg stevig aan en één van de dingen waar ik bij de HD2 een probleem mee had was de gladde achterkant, de batterij cover was van metaal gemaakt waardoor door de breedte van het toestel je niet echt een goede grip kon krijgen op het toestel.
Bij de HD7 heeft HTC dit opgelost door de backcover te maken van een rubberachtig plastic, voelt prettig aan en de grip is stukken beter.

Featureset
Windows Phone 7 biedt een hoop integratie met andere diensten van MS, die in eerste instantie niet beschikbaar zijn voor NL gebruikers. Om die reden heb ik ook getwijfeld of ik uberhaupt wel een Windows Phone 7 toestel in het begin aan moest schaffen.
Tot ik mij realiseerde dat ik ooit in een donker verleden mijn hotmail account (wat ik ook gebruik voor xbox live etc) een adres in de VS heb gegeven om binnen hotmail een grotere mailbox te krijgen.
Met dat in mijn achterhoofd en de vernieuwingen die Windows Phone 7 meebracht, vooral qua interface, stabiliteit en het mogelijk toch beschikbaar zijn van de integraties van de diensten heb ik besloten om over te gaan tot de koop van een Windows Phone 7 toestel.
Ik ben voor de HD7 gegaan vanwege het grote scherm, wat mij ook al van de HD2 erg goed beviel. Heb nog een tijd getwijfeld tussen de Omnia7 en de HD7, maar het scherm en beschikbaarheid van de HD7 is voor mij doorslaggevend geweest.

Bereik
Ik maak gebruik van het KPN netwerk, met dit toestel voor wat ik nu gezien heb een beter bereik dan met de HD2, wat natuurlijk radio rom afhankelijk kan zijn, echter weet ik niet hoe dat zit op Windows Phone 7. Met mijn HD2 had ik op mijn werkplek in ieder geval alleen G dekking, nu heb ik zelfs 3 streepjes 3G.
Voor wat betreft bereik voor GSM ben ik ook erg goed te spreken over het toestel.

Accuduur
Kan ik nog niet zoveel overzeggen, vanwege de nieuwwaarde factor speel ik veel met het toestel. Batterij is na een dag veel gebruik, wifi aan, integratie met xbox live, marketplace, windows live, exchange en het vele spelen met de telefoon pas voor de helft leeg.
Voor een smartphone met zoveel connectiviteit met de buitenwereld valt de accuduur mij nu al reuze mee, ben benieuwd hoe dit is na een aantal recharge cycles.

Gebruiksgemak
Qua gebruiksgemak en vingervriendelijkheid is het OS echt super. Ik heb de zune HD in mijn bezit die een soort gelijke interface heeft. In het begin is het even wennen aan de interface, maar zodra je er aan gewend bent is de interface niet meer dan inventief.
De tiles op het start scherm brengen je direct naar de applicatie die je wil gebruiken, waardoor je minder met je neus in je telefoon zit en meer tijd kan steken in de "echte" wereld, wat de slogan is van MS voor Windows Phone 7.
De people tile brengt je naar je contact personen en updates vanuit verschillende sociale netwerken, zoals windows live en facebook.
Mijn hotmail account heb ik echt al jaren, daardoor stonden er nogal wat contact personen in mijn contact lijst in het account. Bij instellen van de telefoon kan je je hotmail account opgeven om mee te synchroniseren. Dit had als resultaat dat al mijn contacten van hotmail in mijn telefoon staan. Dit wou ik dus niet. Heb ik opgelost door alle contacten uit hotmail weg te gooien (dus ook al mijn msn contacts kwijt :'( ) Maar goed, ik gebruik msn niet veel (alleen zakelijk eigenlijk) en hotmail eigenlijk alleen als spam mailbox en voor Xbox live.
De integratie voor facebook, exchange en windows live heb ik aanstaan, er komen een hele hoop contacts op deze manier in je people lijst te staan, wat misschien het overzicht niet ten goede komt.
De contacts worden overigens per dienst opgeslagen, je contacten bestand wordt niet één groot bestand.
Overigens is het nu met Windows Phone 7 mogelijk om meerdere Exchange accounts te syncen met je telefoon. Erg handig, ik heb nu mijn werk en privé exchange gesynchroniseerd met mijn telefoon.
Het onscreen toetsenbord van Windows Phone 7 is erg prettig in gebruik. Het komt bij mij niet meer voor dat ik op een verkeerde letter druk bij het typen van mail en smsjes. Het typen gaat veel sneller dan op Windows Mobile toestellen. Ik mis een fysiek qwerty toetsenbord totaal niet.
De meegeleverde HTC software is niet iets om over naar huis te schrijven. de HTC Hub hadden ze wat mij betreft weg mogen laten.
Het grote scherm heeft een mooie kleur contrast, erg scherp en helder.

Design, Bouwkwaliteit en afwerking
Het ontwerp van het toestel is echt niets mis mee. Het grote scherm dat van rand naar rand loopt zonder onderbroken te worden door hardware knoppen is prachtig om naar te kijken.
De metale kickstand voelt stevig aan en het toestel is netjes afgewerkt.
Kortom niets op het design aan te merken.

Stabiliteit & betrouwbaarheid
Windows Phone 7 doet wat het moet doen, het werkt stabiel tot nu toe geen enkel probleem gehad met de functies die ik wou gebruiken.
Windows Phone 7 op deze hardware vliegt gewoon, het is goed te merken dat het MS er alles aan gelegen is dat Windows Phone slaagt op de markt. Ik kan echt zeggen, het toestel is snel, reageert goed op wat ik doe.

Prijs
Voor het losse toestel €575,- betaald, prijs is nu aan het dalen zie ik |:( voor een high-end toestel vind ik dit een goede prijs.

Heb jij ook een HTC HD 7 Zwart?

Anoniem: 305979 25 november 2010 10:08
Super! Dank je wel voor deze Review, zat ik koekoeloeren bij Redcoon, maar kon niet beslissen omdat Redcoon is bij mij onbekend. Gaaf dat ze hem snel kunnen leveren terwijl als je leest elders in deze site Belsimpel blijft maar lever datum uitsetellen.

Kan je bevestigen dat de EU versie hebt van Redcoon, zij hebben nergens op hun site aangegeven welke versie zij hebben. Ik wil engels versie graag.

Dank je voor de informatie.
Ik heb vaker bij redcoon besteld, altijd snelle levering, voorraad informatie klopt ook meeste van de tijd wel.

Het is de EU versie, waarschijnlijk komt ie uit duitsland. Het toestel is in te stellen in engels (standaard taal), duits, spaans en frans geloof ik.
Wilde eigenlijk de eerste zijn met een review van de HD7, maar je bent me net voor :) :'(
Verder nette review hoor, maar ik mis nog een boel zoals foto's, werking van het toestel zelf m.b.t. de bediening van de camera, video, snelheid, gebruiksgemak etc. (Dit zal ik in mijn review volgende week dan meenemen)
Ik kan echt niet wachten om 'm in handen te hebben, ik heb er erg grote verwachtingen van aangezien ik de ontwikkeling van Windows Phone 7 op de voet heb gevolgd. De HD7 is ook vanwege het grote scherm en de functies mijn keuze geworden.
Die dingen die je mist zoals video, camera heb ik nog niet echt kunnen testen.. Vandaar dat ik het niet mee genomen hebt.
Zover ik weet heb ik wel wat over snelheid en gebruiksgemak gezegd. Maar zal even eea updaten :) Bedankt!
Hey bobwarley

http://newcomicreviews.com/cliches/internetpenis.jpg ;)

En Bob heb je het nou over de beruchte iphone waar je ALLES mee kan doen behalve bellen als je hem in je handen hebt? vanwege 1 of een ander slap antenne probleem waardoor je noodgedwongen bent om een semi-condoom om je toestel te doen? Pfff kansloos geflame geen zin in :X

Ik ben hier niet om telefoons af te kraken (en geen zin in stoerdoenerij op internet van de internetgangsters/forathugs), maar de mogelijkheden en de ontwikkelingen van de HD7 en W7 mobile

Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen, 1e indruk van het uiterlijk is dat het een mooi toestel is :)

[Reactie gewijzigd door ninoxps op 26 juli 2024 08:15]

Ik heb net ook deze telefoon aangeschaft en vroeg me af of je een case/screenprotector of iets dergelijks gebruikt om de telefoon te beschermen tegen stoten en krassen??
De HD7 is een goede telefoon, maar wat maakt deze telefoon nou precies beter dan de iPhone 4?

- Ik mis eigenlijk een fatsoenlijke camera (die van de iPhone4 is bovengemiddeld);
- het scherm van de iPhone4 heeft een hogere resolutie en één van de hoogste pixel densities (je zult met het blote oog geen pixels gaan ontdekken);
- een Gyroscoop zit er ook niet op (wat zeker een leuke toevoeging is en er zijn al programma's die het gebruiken);
- de iPhone4 heeft een snellere cpu (dus beter voorbereid op de toekomst);
- een frontcamera en de mogelijkheid tot videobellen zit er niet op;
- gebrek aan 3rd party multitasking en het ontbreken van copy & paste is irritant;
- geen realtime multiplayer games kunnen spelen is slecht;
- er is een stuk minder software en games beschikbaar dan op de iPhone4;
- en Nederlandse Xbox/Zune e.d. ondersteuning ontbreekt nog;
- bijna alle schermen zijn enkel geoptimaliseerd voor portrait-mode;
- geen mobiele WiFi-hotspot feature out of the box;
- en het gebrek aan een unified inbox is ook iets dat snel moet veranderen;
- er is nog geen Flash-support;
- er is vooralsnog geen gratis turn by turn (auto)navigatie in Nederland;
- je kunt geen eigen mp3'tjes als ringtone instellen;
- en de integratie met de Google-diensten (Contacts, Calendar etc) laat nog sterk te wensen over.

Dus tja, de iPhone4 is op 90% van alle aspecten gewoon een betere smartphone. En de 5-sterren die je geeft voor feature-set is gewoon NOT DONE. Objectief gezien heeft WP7 minder features dan Android, Symbian of zelfs iOS - dus hoe je er bij komt om 5 sterren te geven is waanzin.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 22 juli 2024 17:32]

@bobwarley,

Jij vind zijn mening not done. Ik vind jou mening not done. Alles wat je neerkrabbelt is een mening, jij doet alsof dit zo is en niemand hier een speld tussen kan brengen. Niet doen, dat irriteert andere gebruikers (zoals je ziet)

Ontopic
Een reden om bijv. de HTC HD7 te kiezen is om het nog grotere scherm, persoonlijke design smaak, besturingsvoorkeursysteem. Ik krijg de HD7 hopenlijk deze week binnen :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 205192 op 26 juli 2024 08:15]

Niemand zit te wachten op een vergelijking tussen dit Windows Phone 7 toestel en de iPhone 4. Appels met peren vergelijken. Je realiseert je niet dat er een hoop mensen zijn die juist voor een WP7 toestel kiezen om eens iets anders en innovatiefs en nieuws te kiezen dan een telefoon met de gedateerde, onoverzichtelijke icoontjes interface, de bar slechte en irritante iTunes software die je nodig hebt, geen keus in soorten toestellen, een (bijna noodzakelijk) hoesje om de antenne niet te verstoren, slechte batterij tijd, geen Flash Support, arrogante houding van Apple, te hoge prijzen van de toestellen en accessoires, onverwisselbare accu, slechte service en het feit dat IEDEREEN een iPhone heeft... Daarnaast is design puur smaakgebonden en zit niet iedereen te wachten op een kleiner scherm met een hogere resolutie...

Zo, nu jij weer ;)
Hoe kom je erbij de de Iphone4 cpu sneller is dan die van de HD7? Beide op 1Ghz.. Kom eens met harde feiten.

Je reactie op mijn review is een beetje "fanboy" achtig. In het begin van iOS waren veel van de features die je nu noemt ook niet beschikbaar, een OS afschrijven wat zich nog moet bewijzen is een beetje kinderachtig, als we dat hadden gedaan bij de introductie van de Iphone hadden we nu geen Iphone gehad..
Dat processors dezelfde kloksnelheid hebben is in ieder geval geen hard feit. In de iPhone4 zit een chip die vergelijkbaar is met de Hummingbird cpu van Samsung die in de Galaxy S zit. De SGS verslaat meestal de 1Ghz snapdragon's zoals die in de HTC Desire zit. ZIe bv: http://asia.cnet.com/revi...,39050603,62200389,00.htm

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 26 juli 2024 08:15]

Juist, maar wat je vergeet is dat WP7 specifiek geschreven is om deze cpu te supporten en dus die benchmarks niets zeggen, het probleem met android is juist de grote diversiteit in hardware waar het platform op kan draaien en dus niet goed geoptimaliseerd wordt door fabrikanten. Vandaar ook dat de SGS "meestal" de snapdragons verslaat.

Je gaat overigens niet eens in op het feit dat we nu op een 4e generatie Iphone zitten en WP7 pas 1ste generatie is.

[Reactie gewijzigd door Epiphany op 26 juli 2024 08:15]

Ga je dit nu overal onderzetten als iemand een review van de HD7 maakt?

In eerdere reacties heb je dit namelijk ook al aangehaald en je klinkt zo bijna een anti-ms figuur;

Anoniem: 69767 in 'reviews: HTC 7 Trophy, Samsung Omnia 7 en LG Optimus 7'

Met telefoons gaat het niet om wat het allemaal wel kan, maar gaat het om de gebruikers.
Die gebruikers hebben allemaal hun eigen wensen en in dit geval kiest iemand voor de HD7, wat hij zelf gekozen heeft.

Als je een Iphone zo geweldig vind is dat _jouw_ mening.

Dat jouw telefoon xxx sneller is en 2 camera's heeft, wil dat niet zeggen dat hij ook beter is voor de reviewer of diegene die de HD7 koopt.
Bijna alles wat je noemt zal zeker meegenomen worden in een update van WP7. Vergeet niet dat de iPhone 4 een 4e generatie iPhone is en dat de WP7 toestellen van nu van de eerste generatie zijn. Toen de eerste iPhone uit kwam was het ook gewoon geen goede smartphone en miste veel functies en features die later toegevoegd werden. Hetzelfde gaat gebeuren met WP7. Er is al aangekondigd dat copy/paste toegevoegd gaat worden, online multiplayer games gespeeld kunnen gaan worden en begin 2011 Nederlandse ondersteuning gaat komen voor XBox Live en de Marketplace. Bovendien is iOS niet te vergelijken met WP7 gezien de laatste een totaal ander OS is en de gedateerde icoontjes interface bijvoorbeeld links laat liggen. Je vergelijking gaat dus imo niet op.

Ik ben ervan overtuigd dat als WP7 goed doorontwikkeld is, hij een waardige, welicht zelfs een beter smartphone OS wordt die gebruiksvriendelijker is, meer gespitst op de eindgebruiker en meer potentie heeft.
Anoniem: 379598 2 december 2010 22:33
Htc hd7 heeft ook atenne probleem
Bron? Review? Onderbouwen, aub.
Is er al bekend of er een update komt voor de Nederlandse taal? Ofja die komt er natuurlijk, maar kun je die dan ook toepassen op toestellen die nu gekocht worden?
Dat is nog niet duidelijk, de ene keer wordt beweerd van wel de andere keer van niet, mij maakt het niet zoveel uit. Ik hou wel van de engelse interface.
Anoniem: 374148 25 november 2010 10:04
Waarom heb je niet voor de HTC desire HD gekozen?
Misschien omdat hij Windows Phone 7 wil? Ware het niet dat ik recentelijk een Android toestel heb gekocht, was ik ook voor deze gegaan. Goede review verder, alleen er missen foto's.
Foto's moet ik nog even toevoegen. Komt goed.
Ik heb bewust de keuze gemaakt om niet voor Android te gaan. Ik wou WP7 een kans geven, ben zelf een windows mobile adept, dus vandaar dat ik dit een kans wou geven, bevalt mij nog altijd erg goed.
Helder....ik zit zelf namelijk nog te twijfelen tussen deze 2.
Ik kan je dit toestel aanraden. Desire HD niet, omdat ik daar geen ervaringen mee heb.
Fijne review!
Privé Exchange synchroniseren? Heb je thuis een exchange server draaien, dan?
Ben benieuwd.
Ja ik heb thuis een exchange server draaien (feitelijk 2). Het is overigens mogelijk meerdere Gmail accounts en meerdere exchange accounts te syncen en daarbij ook de agenda. Vorige week gezien dat dat op de iPhone niet zonder meer goed gaat!
Even een vraagje, ik kan binnenkort kiezen tussen een htc desire hd of htc hd7,
zijn er voor de hd 7 al dingen als een hyves app?

bij voorbaat dank,
~elchorro
Nee helaas nog geen Hyves, maar wel Facebook en Last FM. Die laatste heb ik nog niet aan de praat kunnen krijgen, omdat je daarvoor in de VS moet zitten. Hopelijk passen ze dat binnenkort ook aan.

Heb zelf ook de HD7, ik ben er weg van wat een top telefoon en de OS is geweldig soepel. En hoewel Bobwarley hierboven als Iphone gebuiker de WP7's zit te bashen, hoor ik juist van die zelfde Iphone gebruikers (vrienden met een Iphone) dat ze het er zo tof uit vinden zien, verbaast zijn hoe alles zo snel werkt, en dat ze zelfs van plan zijn als WP7 hier in Nederland officieel uit is dat ze de overstap zeker gaan maken.

Vind het ook leuk om te lezen dat er op Tweakers al een aantal leden zijn die ook Apps zijn gaan maken voor WP7, ik wil hier in de toekomst ook aan gaan mee werken! :)