Roccat Tyon Zwart Review

Benjamin-
22 augustus 2023, laatste update op 22 augustus 2023, 87 views Product gekocht

Roccat Tyon Zwart

Een review voor een muis die 9 jaar geleden uitkwam, en al de nodige jaren niet meer te koop is, is misschien wat raar, maar het is tot nu toe nog steeds mijn fijnste muis ooit.

Pluspunten

• Vorm
  • Design
  • Knoppen

Minpunten

• Fin op onbruikbare plek
  • Destijds duur

Al jaren en jaren ben ik 'fan' van Roccat, en dan moet ik vooral over hun design spreken, zeker niet altijd over hun kwaliteit.
Voordat ik deze muis had, had ik een muis van Roccat die mij enorm was tegengevallen, er zat een rubber op die losliet, en op een gegeven moment had ik een dubbelklik in mijn linkerknop.

De Tyon was toen al een paar jaar oud (deze heb ik in 2016 gekocht), en de problemen die ik had met mijn vorige muis, waren niet bekend met deze. Immers geen rubber laagje, en ook geen problemen met de klik.

De muis was toen alweer wat goedkoper, en heb ik de keuze gemaakt om deze muis te kopen. Inmiddels is die dus 7 jaar oud. In die tijd heb ik nooit een andere muis gebruikt, al heb ik wel een tweede (toen voor 50 euro gekocht) voor wanneer ik mijn laptop ergens mee naartoe neem.
Tegenwoordig wordt die niet meer zo intensief gebruikt, maar heb heel wat jaren gehad waarbij 5+ uur per dag heel normaal was.

Ik lees dat mensen er wat problemen mee hebben gehad, maar ik dus nooit, kliks werken nog perfect, scroll doet nooit raar, en alle knoppen voelen exact hetzelfde als mijn andere Tyon, die misschien maar 100-200 uur gebruikt is.

De muis ziet er ook nog zeer goed uit, bij het logo zie je wat bubbelen, maar hij is niet weggevaag, ook nergens anders zie je sporen van slijtage.

De muis voelt heerlijk in de hand, sinds ik ooit de MX Revolution had gekocht, kan ik niet meer terug naar een andere vorm muis (met name de uitsparing aan de linkerkant voor je duim).

Ik gebruik de muis in combinatie met een bungee, waardoor het draad geen enkel probleem is. Het draad is verder gevlochten.

De RGB is best subtiel, een randje om de muis en bij het scrollwheel. Het geeft een beetje van het 'gamer' gevoel, zonder dat het gelijk schreeuwt.

De software van Roccat vind ik na al die jaren nog steeds niet fantastisch, tegelijkertijd als die eenmaal is ingesteld, doe ik er verder ook niets meer mee, dus voor mij relatief onbelangrijk.

Grootste 'minpunt', is misschien nog wel de fin. De knopaan de bovenkant, deze is wat mij betreft volstrekt nutteloos, het idee is dat je deze gebruik door je vingers naar links or rechts te bewegen, maar ik heb deze nog nooit fatsoenlijk kunnen raken. De plus is dat ik hem ook nooit per ongeluk heb geraakt. Ik heb geen flauw idee hoe Roccat ooit heeft kunnen denken dat deze knop nut zou hebben. Een knop achter het wieltje had een stuk beter geweest.

Al met al een zeer fijne muis, die 9 jaar na release, nog steeds prima meegaat.

Heb jij ook een Roccat Tyon Zwart?