Lenovo LOQ 15APH8 (82XT009BMH) Review
22 augustus 2023, laatste update op 22 augustus 2023, 455 views
Rapporteer
Testpanel
Een uitstekende gaming laptop die goed overweg kan met best zware spellen. Ik heb twee spellen getest: F1 2022 en Satisfactory. Er was geen lag waar te nemen en dat is voor een gamer zeer essentieel!
Wat wel opviel was dat de ventilator gelijk op vol vermogen gaat draaien. De laptop werd niet overmatig heet. Deze ervaringen heb ik teruggekoppeld naar 2 redelijk professionele gamers en die waren ook goed te spreken over de kwaliteiten van deze gaming laptop nadat ook zij een paar uur achter deze laptop hadden gegamed.
Heel mooi dat de bijgeleverde accu ervoor zorgt dat de laptop in nog geen uur volledig opgeladen is. Kortom een uitstekende laptop om te gamen voor een prima prijs!
Pluspunten
- Stevig design
- Mooi scherp beeld
- Geen lag bij zware games
- Sne volledig opgeladen
Minpunten
- Korte accuduur bij gamen
- Ventilator gaat snel naar maximaal bij gamen
Ik heb deze laptop twee weken mogen testen en waar ik speciaal op zou letten is het een goede laptop om mee te gamen. Het antwoord hierop is ja! Ik heb 2 nogal redelijk zware spellen geïnstalleerd op deze laptop en een aantal uren gespeeld. Dit waren de spellen F1 2022 en het nogal zware spel Satisfactory. Na het starten van deze spellen begon wel al vrij snel de ventilator z’n werk te doen maar de temperatuur van de laptop bleef redelijkerwijs binnen de marge van wat normaal is bij dit soort spellen. Wel loopt de batterij dan vrij snel leeg dus lang gamen op de batterij is in mijn ogen niet echt mogelijk. Ik vind dit niet echt vervelend en wat weer zeer positief is onder normale omstandigheden is het mogelijk om 4 uur op de batterij te werken. Het opladen van de batterij verloopt trouwens ook erg vlotjes. In een klein uurtje is hij weer volledig opgeladen.
Het toetsenbord voelt degelijk en fijn aan en ook het typen is echt heel prettig op deze laptop. Ook de touchpad reageert prima en snel dus kan ik gerust zeggen dat deze 2 onderdelen prima ontworpen zijn. Wat heel prettig is het verlichte toetsenbord zodat je ook in het donker heel makkelijk de juiste toetsen kunt vinden.
De laptop voelt erg stevig aan en is in mijn ogen niet te zwaar wat je vaker ziet bij een gaming laptop. De bijgeleverde accu is daarentegen wel best zwaar maar dat mag de pret niet drukken.
Het opstarten in Windows 11 gaat lekker vlotjes en er wordt gelukkig niet allerlei nutteloze software mee geïnstalleerd, een absoluut pluspunt vind ik. Alleen de noodzakelijke apps worden geïnstalleerd tijdens het zeer vlot verlopen installeren van deze laptop