€ 99,97 bij MediaMarkt

Huawei GT 3 Zwart (Zwart) Review

Kamiklase1
19 augustus 2023, laatste update op 19 augustus 2023, 464 views Product gekocht

Huawei GT 3 Zwart (Zwart)

T.o.v. GT2 een kleinere lichtere smartwatch. Prijs is nu lager dan 3 jaar geleden de GT2 was, dus je krijgt waar voor je geld. De navigatie via de Maps kloon (Petal maps) werkt opvallend goed.

Pluspunten

• Helder duidelijk scherm
  • MP3 speler
  • Goede prijs prestatie
  • Navigatie via een Maps kloon

Minpunten

• Verslechtering t.o.v. GT2 door OS
  • Draaiknop is veel te ongevoelig

Ik had een GT2 pro en na 3 jaar kwam er geen beeld meer op het scherm. Ik had nog wel verbinding in de smartphone app en stappen werden geteld. Door de prijs het ik een GT3 gekocht.

Het OS is aangepast en daar heeft men wat steken laten vallen:
- als je muziek afspeelt op je oortjes en een sport activiteit start, dan kun je de broadcasts (iedere kilometer, een melding dat hartslag te hoog is, enz.) niet meer uit zetten, enkel op stil. Om de haverklap valt dan je muziek een tijdje uit, super irritant
- het OS gebruikt nu meer stroom, dus als je veel sport moet je echt veel sneller weer opladen
- vroeger kon je in de bediening van de muziek je oortjes pairen, nu moet je eerst helemaal ver in het settings menu
- vroeger kon je met + en - knop goed je volume aanpassen, nu moet je draaien en die draaiknop is erg ongevoelig. Ineens staat het geluid maximaal. Dat heb je vaker met de draaiknop

De bluetooth en het bereik is erg goed en duidelijk beter dan de GT2. Ook is de hartslagmeter nauwkeuriger, het leek me altijd al dat de hartslag opeens flink stijgt bij het sporten en nu is dat veel gelijkmatiger in de grafieken, dat kan niet aan mij liggen in twee weken tijd.

Ik heb gewandeld in Noorwegen en daar zijn de paden slecht aangegeven in de natuur en je bent zo de weg kwijt. Als je je looptocht start op de smartphone, dan is de route op de kaart zo nauwkeurig dat je op basis hiervan je weg gewoon weer terug kan vinden. Dit vind ik een mooie optie.

Op één punt is het nieuwe OS beter, ik zwem veel en dat werkte alleen met meters geen baantjes ,wat raar is in het zwembad. Nu krijg je ook het aantal laps te zien.

Ik denk toch dat het vele zwemmen het scherm van de GT2 de kop heeft gekost. Ik droeg het horloge in het zwembad ook onder de douche en die heeft een hele krachtige straal. Ik doe voor de zekerheid het horloge af bij het douchen (thuis doe ik deze wel af onder de douche) en doe de "spoelactie" bij het zwemmen een aantal maal.

Ik heb gelezen dat mensen zich ergeren dat de smartphone app stappen telt bij het fietsen die dan niet op de smartwacht staan (je hebt dan verschillende aantallen). Ik vind dat geweldig. Ik wil iedere dag 7000 stappen bewegen en soms kies ik ervoor om te fietsen. Ik fiets dan expres in een wat hogere versnelling, zodat de kracht overeenkomt met lopen en doe de smartphone op de heup. Als je echter heel licht fietst en je wilt dit juist niet als stappen tellen (dan komt overeen met heel snel dribbelen bij het lopen), dan stop je telefoon van je heup af en worden er geen stappen geteld. Mensen met een E-bike kunnen zo stappen hiermee ook vermijden. Veel andere smartwatches tellen altijd stappen bij het fietsen, hier heb je een slimme keuze!

Heb jij ook een Huawei GT 3 Zwart (Zwart)?