Wordt verwacht

Apple iPhone XS Max 256GB Goud Review

20 augustus 2023, laatste update op 20 augustus 2023, 270 views Rapporteer

Disclaimer: Ik heb deze XS Max gebruikt gekocht in 2020 van de 1e eigenaar met 93% batterijgezondheid. Ik heb de XS Max 1 jaar als hoofdtelefoon gebruikt en daarna als werktelefoon i.v.m. aanschaf 13 mini. Vandaag de dag komt de xs max nog steeds goed mee in dagelijks gebruik en is de batterij nog steeds goed met 88%

Pluspunten

• RVS frame dus sterker dan de XR (14)
  • Prachtige dubbele camera
  • FaceID
  • Prachtig OLED display
  • A12 performance in 2023

Minpunten

• geen AUX dongle in de doos
  • bij release zeer prijzig

Ik heb de IPhone XS Max 256GB in December 2020 overgekocht van de 1e eigenaar, daarna heb ik deze telefoon T/M December 2021 als 1e telefoon gebruikt. Vanaf December 21 is deze IPhone mijn 2e telefoon (Werk/Privé) ingezet en als Beta IOS tester.

De telefoon is in Z.G.A.N staat gekocht met 90+% batterijgezondheid en deze staat vandaag de dag op 88%. Tijdens mijn gebruik is er een kleine deukje op de RVS ring van de Lightningpoort gekomen (je ziet het als je het weet anders niet) en een heel dun klein krasje op de achterpaneel (in een hoekje en deze is nauwelijks zichtbaar). Had ik die deuk in de poort van mijn IP13 Mini gehad was de poort kapot, RVS frame is een van de stevigste op de markt (Samsung kijk AUB af!!!!!!!). Nu heb ik destijds een megadeal gehad op de XS Max en heb ik binnen 6MND voor mijn neefje een even nette XS in zwart 256GB gevonden.

De IPhone XS Max is van 2018 maar gaat anno 2023 nog prima mee, natuurlijk is de A12 Bionic onder zware druk minder snel dan een A14 of 15. Maar voor normaal dagelijks gebruik zoals de meeste tieners doen (Ex. Gamen, voor wat doe je mobiele gaming koop dan een Console) maar op de XS staan wel al mijn games gesynchroniseerd M.B.V. Apple Arcade.

Net zoals de Samsung Galaxy Note 9 is dit een baksteen van een Smartphone, nu ben ik daar persoonlijk niet zo’n fan van maar deze 2 toestellen deden het in mijn opinie het beste van 2018.
De Xs Max houdt het fysiek en softwarematig beter vol dan de Galaxy (vanuit de fabrikant), maargoed we praten hier wel over Apple en zijn optimalisatie in het algehele ecosysteem. Fans en professionele codeurs houden de Note 9 goed gangbaar (maar neem wel de Snapdragon).

Zolang je zelf geen Apple handheld hebt waar je macro of telelens op hebt zitten is de XS Max camera nog prima anno 2023. Qua lenzen, opnamekwaliteit en gebruiksvriendelijkheid werken de iPhones grotendeels hetzelfde. Ik heb zowel de XS Max als Galaxy Note 9 als 1e telefoon gebruikt over een langere periode waarbij mij de volgende dingen zijn opgevallen waar je van kan houden of verafschuwen, dat laat ik aan jullie over.

• De XS Max is de 2e IPhone die zonder Touch-ID kwam maar wel nog met Apple standaard schermbeveiliging en Face-ID komt, de Galaxy Note 9 heeft meerdere opties voor beveiliging (vingerscan, Irisscan en de standaard android schermvergrendelingen). De Face-ID van mijn XS Max werkt nog steeds goed (ook op Beta IOS). De vingerscan van de Note 9 werkt goed, irisscan raad ik af.

• De XS Max heeft een RVS frame die steviger is dan van de 11 en de Note 9. De Note 9 heeft dan wel unieke functies maar afhankelijk op welke markt je hem hebt gekocht begon deze flink te vertragen op OEM software na 1-2 jaar. De XS max werkt nogsteeds snel genoeg voor dagelijks gebruik.

• De XS Max ondersteunt vanaf fabrikant zelf de nieuwste Software (ook Beta 17), bij de Note 9 heb je geen fabrieksondersteuning meer.

• De XS Max batterij kan nog steeds een dag mee met normaal gebruik zonder opladen, dit geldt ook voor de Note 9.

• De Initiële markt voor hoesjes etc was voor beide Smartphones riant van bekende merken, voor de XS Max heb je het geluk dat dit de enige Max is in dit formaat met deze cameralens. Dit zorgt ervoor dat het nogsteeds riante aanbod van hoesjes het ook de helft goedkoper is (Mous hoes van €65 voor €30 bijvoorbeeld, OEM Apple hoesjes voor €7-€50 (ook de battery case). Voor de Note is dit minder het geval.

We zullen moeten afwachten of IOS18 ook op A12 gaat draaien maar dat zijn wij dan wel, voor nu heb je nog 1 jaar Apple OS updates.

Heb jij ook een Apple iPhone XS Max 256GB Goud?