Huntkey LW-6500H V2.0 500W Review

1 september 2006, laatste update op 1 september 2006, 2.304 views Rapporteer

Uitrusting en afwerking Deze voeding ziet eruit als een voeding, niets meer, en niets minder. Het is gewoon een zilver/witte voeding met een sticker erop, en een flinke ventilator erin. Er zitten geen scherpe/uitstekende randen aan, maar het is zeker geen voeding voor de 'modders' onder ons; hij ziet er saai uit. Hij wordt geleverd in een doos met daarin - De voeding zelf (optioneel ) - Een extra molex -> S-ATA converter Verder geen leuke dingen zoals displaytjes etc. De kabels zijn door Huntkey mooi bijeengebonden, met enkele elastiekjes. Aansluitmogelijkheden De aansluitmogelijkheden zelf zijn ruim voldoende, men krijgt niet minder dan 6 molex stekkers, 1 (2) S-ata connectors, een PCI-e X16 connector, een grote ATX...

Pluspunten

• Prijs!
  • Geluidsproductie
  • Koelvermogen
  • Aansluitmogelijkheden
  • Stabiliteit

Minpunten

• Warmteproductie (?...)
  • Looks; ziet er saai uit

Uitrusting en afwerking

Hij wordt geleverd in een doos met daarin
- De voeding zelf (optioneel ;))
- Een extra molex -> S-ATA converter
Verder geen leuke dingen zoals displaytjes etc.

De kabels zijn door Huntkey mooi bijeengebonden, met enkele elastiekjes.

Aansluitmogelijkheden

De aansluitmogelijkheden zelf zijn ruim voldoende, men krijgt niet minder dan 6 molex stekkers, 1 (2) S-ata connectors, een PCI-e X16 connector, een grote ATX stekker met losse 4 punts stekker en een ATX12 V aansluiting. Ook nog een voor mij onbekende, platte, vrij grote stekker. Goed dus.

er is GEEN mogelijkheid om de niet benodigde kabels los te maken.

Prestaties en stabiliteit
Uitmuntend! met mijn vorige voeding, een Seasonic 350-watter, heb ik flink wat instabiliteit gehad. dit lag aan mezelf, er zaten teveel stroomvreters op.

maar terug naar de Huntkey: ik kan u mededelen dat ik met deze voeding welgeteld 0 BSOD's/andere instabiliteitsproblemen heb gehad!

De nauwkeurigheid van de voltlijnen is een iets ander verhaal, maar de belangrijkste, de Vcore en de +12V zijn goed. Momenteel:
Vcore: 1.41 (moet 1,40 zijn)
3.3 V: 3.38
5 V: 5.19
12 V: 11,61

Let er hierbij op dat de sensoren op mijn moederbord er utieraard iets naast kunnen zitten, zowel positief als negatief.

NB: De meeste voedingen dalen een flink stuk met hun lijnen (zeker 12 V) als je bijv. Prime en 3Dmark tegelijkertijd draait. Dat valt bij deze enorm mee! Soms is het verschil voor mijn sensoren niet eens merkbaar... een 9,5 dus!

Geluidsproductie
Ik kan hier niet echt een objectief oordeel over geven. Ik heb namelijk nog 3 koelers in mijn case, waaronder een flinke herriemaker op de grafische kaart. Als ik met mijn oor achter de voeding ga hangen klinkt er een licht gezoef, dus voldoende/goed.
Verder - en ik durf dit niet met zekerheid te zeggen - geloof ik dat deze voeding een temperatuurgestuurde ventilator heeft, wat ook meehelpt, natuurlijk.

Warmteproductie
Een voldoende, omdat het VOELBAAR warmste onderdeel in de kast toch wel de voeding is. Nog altijd ver beneden bijv. de pijngrens ofzo, maar toch wel goed voelbaar ook door de kast heen.

Koelvermogen
Goed te noemen, een merkbare flow achter de computer, warme(re) lucht. Volgens Huntkey zelf verbetert deze voeding het koelvermogen met zo'n 60 %, wat u gerust met een korreltje zout mag nemen. Maar absoluut ene positieve bijdrage aan de casetemp.

Prijs
Een dikke 10! Nergens zult u zo'n enorm fijne, stabiele en krachtige voeding vinden, voor zo'n spotprijs. Wat dit betreft zeker: aanrader!

In 't kort...
U gaat een systeem bouwen dat stabiel moet zijn, stil, en koel, hebt een beperkt budget en wilt het beste in de prijsklasse? KOOP DAN DEZE VOEDING! Een absolute aanrader! Die spanningsmonitoren die u bij bijv. een Coolermaster krijgt zijn heel schattig, maar wie betaalt het? Juist. Gewoon deze kopen, niet twijfelen.

Gebruikt in combinatie met
AMD Athlon 3700+ @ FX-57
ABIT KN8 Ultra
Sapphire Radeon X850XT @ PE
MS-tech LC 402

Heb jij ook een Huntkey LW-6500H V2.0 500W?

Vrind ik heb dezelfde voeding, en ben er wat dat betreft net zo positief over: je betaalt er een spotprijs voor, maar je haalt kwaliteit in huis. Stabiel, stil, en bovenal een kwalitatieve voeding. :)
Ik heb ook ongeveer dezelfde voeding, maar die van mij piept verschrikkelijk. Hoe meer spullen eraan hangen, hoe minder. Zal wel alleen bij mijn exemplaar zijn :'(
Openschroeven en lijm op de spoelen spuiten.
Alle lijm, alleen speciale lijm is geleidend.

Iets diks om de fibratie te stoppen van de hoogfrequent spoel(tjes).
Mss dat kit een idee is, is een gok hoor.
Klinkt goed, toen ik wat reviews bekeek sprong huntkey er ook echt uit.

Betere kwaliteit en beste prijs.

Vind het heel vreemd dat er maar weinig zijn die deze voeding in assortiment hebben.

Edit:

Goed nieuws:
" There are two shocked news from Huntkey, one is Huntkey has established its first branch office in NL, explanding its
development to European markets. Also the warehouse and R&M service will be established at the same time. Everyone can see
the big words on the booth “Huntkey is beside you, Local Service, One-day lead time, Huntkey Europe Development B.V.”."

ze staan/stonden ook op Cebit 2008.

[Reactie gewijzigd door gp500 op 23 juli 2024 12:36]