Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 1TB opslag Groen Review

10 augustus 2023, laatste update op 10 augustus 2023, 254 views Rapporteer

Prachtig maar duur toestel. Met toch hier en daar enkele missers om echt top te zijn.

Pluspunten

• Camera's
  • Batterij
  • S pen
  • Scherm
  • One UI

Minpunten

• Algemene compatibiliteit

Ik heb de Samsung S23 Ultra nu ongeveer 2 maanden.
En ik moet zeggen, ik ben in het algemeen zeer tevreden.
Over de specs en dergelijke ga ik het niet hebben, daar zijn genoeg review over te vinden.

Wat voor mij het belangrijkste is, is het dagelijkse gebruiksgemak.
En dat zit hier wel goed.
De camera's zijn goed. Ik ben het niet eens met wat velen zeggen dat dit één van de beste camera's zijn, misschien omdat ik dit met het oog van een fotograaf bekijk.
Ik heb hiervoor Huawei telefoons gehad die nu nog steeds in sommige omstandigheden betere foto's nemen, en die toestellen zijn al een paar jaar oud.
Wel heb ik mijn camera thuis gelaten tjdens de vakantie en enkel op de S23 ltra gerekend, en ik geef toe, de resultaten waren "meestal" goed. Doch miste ik regelmatig mijn "echte" camera.

De batterij doet het (ik ben een power user) echt goed voor een toestel van deze omvang.
Enkel gek dat er in deze prijscategorie geen lader bijgeleverd wordt, en de USB C kabel die erbij zit kan niet op volle capacitiet opladen, dus je hebt een extra USB kabel nodig die 65watt aankan met bijhorende stekker, althans als je "sneller" wil opladen.

One UI zit vol met functies die ik kan aprecieren. Van ingebouwde editeer functies voor foto en video en dergelijke, wat bij andere merken soms wel ontbreekt.

Video en foto zijn echt goed, dat heb ik reeds gezegd.
Software werkt goed en vlot, en is ook volledig.
Hardware is mooi, stevig, en ligt goed in de hand.

Waar Samsung in mijn ogen wat steken laat vallen is algemene compatibilitiet.
Ik vergelijk dit met mijn vorige toestellen, waarvan de laatste de One Plus 10 Pro was.
Daar de laatste alle kabels die ik gebruik aanvaard, zeer snel oplaad, en zonder meer werkt in de wagen met Android Auto, wil de Samsung hier niet altijd mee.

Sommige kables wil hij gewoon niet aanvaarden. Gebeurd gewoon niets.
Android auto, wil niet werken met de kabel die ik voordien voor elk toestel gebruikte.
Hiervoor heb ik een nieuwe moeten kopen, maar alsnog kan hij 1x op de 10 niet verbinden, wat zeer lastig is.
De One Plus 10 Pro laad sneller op, en kan meer wattage aan, waardoor je zou denken dat de vereisten voor kabels en dergelijke hoger ligt, maar in de praktijk lijkt dit niet zo.
Hier heeft Samsung volgens mij nog wat werk.

Zorg er gewoon voor dat de telefoon all accessoires aanvaard (uiteraard buiten de goedkope Ali express kabels ofzo).

Raad ik het toestel aan?
Als jehet geld ervoor hebt en het kan er af, zeker!
Hou er enkel rekening mee dat je nog extra accessoires zal moeten aanschaffen om mat alles dat je voordien gebruikte verder te kunnen.

Ik ga nu wat foto's trekken van de mist buiten met het toestel.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 1TB opslag Groen?