€ 89,99 bij Amazon.nl Marketplace

Reolink RLC-810A Review

7 augustus 2023, laatste update op 7 augustus 2023, 1.695 views Rapporteer

Duurde even voordat ik de camera via de Synology kon gebruiken. Nu nog uitzoeken hoe de bewegingsdetectie goed ingesteld is.

Pluspunten

• robuust gebouwd
  • via app, eigen software of synology te gebruiken

Minpunten

• lastig mee te connecten
  • werking detectie onduidelijk

3 van 5 sterren (Voldoende)
Vorige week had iemand op klaarlichte dag een fiets gestolen uit onze garage. De oude camera hing boven de garagedeur en keek de hele oprit af.
Maar niks opgenomen...

Tijd voor een nieuwe camera. Deze camera had een uitgebreide review en kon ook nog aan de Synology.

Nadat ik de camera had opgehangen ging ik verbinding proberen te maken.
Maar niks in de app te zien, ook de Windows app zag niks. DHCP server van DD-WRT zag ook niks.

Andere voeding maakte ook niet uit. Infrarood ging wel aan 's nachts.

Daarna is de camera weer losgeschroefd en rechtstreeks aan de PC. PC op subnet 192.168.0.x en toen zag ik de camera pas.

De PC-app werkt mooi, er is veel in te stellen.

Daarna kon ik de camera op mijn Synology aansluiten.

Maar de bewegingsdetectie was nog niet goed.
Na wat wijzigingen wil de camera niet meer connecten.

Uiteindelijk de camera als standaard ONVIF weer aangesloten. Dat werkte wel.

De bewegingsdetectie is nog steeds niet goed.

Wordt vervolgd...

Heb jij ook een Reolink RLC-810A?

Herkenbaar verhaal,
deze camera ook via synology. , enkel middels ONVIF ook,

bewegingsdetectie nooit betrouwbaar gekregen. Daarom maar continue aan het opnemen
@ @kijk-maar en @rikm
let aub op dat je bij gebruiken van je Synology en ONVIF wel het juiste de schuld geeft: het ONVIF protocol.
ONVIF en Synology als samenwerking kunnen simpelweg niet optimaal gebruik maken van de AI detectie.

Reolink geeft door: bewegingsdetectie en personen (of voertuig, of huisdier) detectie.
Synology en ONVIF krijgen alleen de bewegingsdetectie door.
Dus als je in de Syno surveillance station kijkt zie je alle tientallen of honderden blauwe lijntjes aan bewegingsdetectie.

Mijn advies is om op je Synology 24/7 op te nemen (let op: instellen dat je na uiterlijk 28 dagen weer verwijdert, als je hdd groot genoeg is om dat op te slaan, Nederlandse wet zegt dat je t 28 dagen mag houden)
Daarnaast prop je een SD-kaartje in je camera waardoor je via de Reo smart app op je mobiel terug kunt kijken naar je tijdlijn. Je kan in de camera instellen wat je wel of niet wilt opslaan, eventueel zelfs ingesteld op basis van schema.

Daarnaast, zorg ook dat je de nieuwste firmware hebt!
Zoeken in de Reolink app kan zeggen 'je hebt al de nieuwste firmware', maar daar zit een bug in :( Die bug wordt opgelost in de nieuwste firmware. Dat moet je dus met de hand oplossen.

In mijn review van de 810 en de 811 heb ik het ook wel genoemd, maar ik ga een poging doen het hier te copy paste :) (zie volgende reactie)

Eigenlijk is een betere oplossing om de NVR van Reolink zelf aan te schaffen. Wel extra kosten, maar je maakt optimaal gebruik van de AI herkenning van de camera's. De NVR kan immers wel overweg met de notificaties die de camera's doorgeven.
Doe je het voor 1 enkele camera dan is het zonde van het geld en overkill, maar ik heb zelf een 811A, Lumus en Reolink Doorbell hangen, dus ik neem van 3 camera's op, op de NVR.

Omdat dan natuurlijk de harddisk van de NVR heel snel volloopt, haal ik via ONVIF alle streams vanaf de NVR op en sla die voor 28 dagen op, op mijn Synology.

Heb je 1 camera, stoor je dan niet aan wat ik zei, gebruik lekker je Synology en prop een SD-kaartje in de camera.
Firmware update:

Update 10 december 2021: Er is een firmware update voor alle PoE Reolink camera's met AI Person and Vehicle detection. Deze update helpt het aantal false-positives te verminderen. Via mijn contactpersoon kreeg ik de vraag: had ik wel de nieuwste firmware update geinstalleerd?
--> IP camera's --> 810.
Deze update moet je handmatig installeren, alleen het knopje "Check for Latest Version" aanklikken gaat je niet helpen. Deze firmware update is een enorme verandering! Je kan nu veel meer instellingen doen die lijken op de settings die je ook in de veel duurdere merken camera's vindt zoals wat minimaal het formaat van het object moet zijn en ook los de sensitiviteit van de motion dection voor personen en los voor de detectie van voertuigen.
Ik kom er op terug zodra het eens flink geregend heeft of dit ook daadwerkelijk mijn klachten verhelpt.
Toevoeging januari 2022: de false positives door regen zijn tot bijna 0 teruggebracht. Met wat tweaken moet dat helemaal tot 0 terug te brengen zijn. Laatste uitdaging is dan de spinnen.
Ditzelfde geldt voor de hele 8-reeks aan Reolink camera's, dus ook de 810, 811, 820, etc.
Het makkelijkste is het installeren van deze update via de Windows desktop app.
/einde update.

De nieuwste firmware is van 18 april 2022 - v3.1.0.956_22041503
https://sourceforge.net/projects/onvifdm/ hiermee kan je de ip adres van je camera veranderen soms wilt het wel eens zo zijn dat een ipadres in de weg zit.
Zelf heb ik Ziggo met een vreemde ip range : 192.168.178.XX dus heb ik de camera ook een andere ip adres moeten geven maar kwam in conflict met een printer.
Maar welke programma gebruik je op je pc?, ik voorheen Ispy connect maar sinds een Chrome update gaat dat niet meer en hebben ze nu Agent DVR maar die werkt bij mij niet echt lekker door me dat ik een VPN gebruik.
Via de Reolink software kon ik het ip-adres al wijzigen. Maar dat ging pas nadat ik de camera rechtstreeks aan de PC had.

Ik gebruik Surveillance Station om de beelden op te slaan.
Synology surveillance station kan zelf ook prima bewegingsdetectie inzetten. Ik combineer dat met continue opnames. Heb dus beeld van 7x24 waarbij de events op de tijdlijn zijn gemarkeerd. Dus heeft de bewegingsdetectie iets gemist dan is het tóch openomen. Mij disks raken niet vol omdat SurvSta de mogelijkheid bied om maximaal diskbeslag of een max periode van bewaren in te stellen waarna de oudste beelden worden weggegooid. In gebruik met 2 ONVIF camera’s, 4k/20fps
Wanneer je in Surveillance Station bij de camera instelt dat de bewegingsdetectie wordt geregeld door de camera (en dus niet door SS) werkt het perfect. Heb zelf ook Reolink en dit is uitermate nauwkeurig in te stellen zonder valse meldingen.