Ongeveer 10 stappen achteruit gegaan vergeleken met eerste generatie Airfryer.
[Reactie gewijzigd door tuxie6 op 22 juli 2024 16:59]
Dit is wel een enorm punt inderdaad vergeleken met de oude versies. Als trouwe gebruiker zou ik bijna dit als dealbreker zien. Wat enorm zonde dat dit als 'vooruitgang' gezien moet worden.Bij de nieuwe Airfryer trek je de mand met bak en al eruit zonder slede, dus dondert deze er eigenlijk gewoon uit. De mand en bak zitten nu ook aan elkaar vast geklikt waardoor je nu ineens met een groot warm lomp gevaarte in je hand staat. Terwijl bij de oude de bak netjes achterbleef op de slede.
Leuk dat je deze review plaatst. Toch informatief. Wegblijven dus van deze Airfryer en een ander model of een ander merk zoeken.Als ik dit van tevoren wist dan was dit voor mij sowieso een dealbreaker. Dan had ik gezocht naar een alternatief.
[Reactie gewijzigd door kevinr1 op 22 juli 2024 16:59]
[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 22 juli 2024 16:59]
Van de kleinere Airfryer (en ook enkele Philips) modellen ken ik het resultaat: toch een wat drogere harde friet. Bij de Philips premium kan je de friet afhankelijk van welk merk het is net zo goed krijgen als bij een friteuse. Maar je moet dan wel even goed bepalen hoe lang je de friet er in laat. Afhankelijk van het merk moet het soms 2 tot 3 minuten korter dan op de verpakking wordt aangegeven, mits je wel voorverwarmt. We maken er ook voorverpakte verse friet in die eigenlijk voor in de friteuse bedoeld is zoals Farm friet etc. Daar moet je wel wat olijfolie aan toe voegen en die moeten dan een minuut of 6. Echt zelf friet snijden, voorbakken en afbakken hebben we nog niet gedaan. Dit staat wel beschreven in het receptenboek wat we er bij kregen. Dus of dat lekker wordt? Het heeft er kans van.Ik vraag me alleen af hoe de smaak zich verhoudt tov het resultaat dat we hier met die goedkope Chinees haalden. Dat was ook mooi goudgeel/bruin maar ik vond het wel vrij droog. Daarom zijn we toch maar weer klassiek gaan frituren. Met daarbij het voor ons grote voordeel dat je met verse aardappel kan beginnen. Dat blijft toch een stuk smaakvoller dan diepvries.
[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 22 juli 2024 16:59]
Goede keus denk ik hoor! Die premum is wel blaartrekkend duur ook. En ik ben bang dat hij niet veel langer mee gaat dan een budget model. Dus de prijs per frietje is vermoedelijk uiteindelijk enorm.Handleidingen of recepten heb ik eigenlijk nooit gevolgd. Het was altijd naar inzicht en na gegeven moment weet je wel wat het beste resultaat oplevert. Ik ben sowieso niet zo van de recepten volgen. Heel vaak frituren we niet dus het zal wel bij de friteuse blijven.