Xtrfy M42 RGB Roze Review
4 augustus 2023, laatste update op 4 augustus 2023, 110 views
Rapporteer
Product gekocht
Unieke gaming muis aangezien je met vervangbare voorkant die wordt meegeleverd je kan kiezen voor links/rechtshandig gebruik. Zeer modificeerbaar en ook een van de weinige muizen waar de fabrikant zelf frames etc. voor levert voor de modificatie.
Pluspunten
- Voor links en rechtshandigen D.M.V. vervangbare voorkant
- Support van modificaties ook vanuit Xtrfy zelf
- OEM muis skates
- Plug en Play
Minpunten
- Muis switches kunnen te licht voor jou zijn
- Zware kabel in vergelijking met XM1r
- Verplicht RGB
Ik heb mijn Xtrfy M42RGB in Oktober 2022 op GameForce NL gekocht bij de GameGear België stand voor €19 . Wat ik benoem voor deze muis geldt ook voor de retailprijs die afhankelijk van verkoper fluctueert tussen €49-70 euro in 2023.
Mijn referentiepunt voor initiële reflectie was mijn 1e gamemuis: een Steelseries Rival 3. Uiteindelijk is de M42RGB een hoeksteen geworden voor mijn persoonlijke ervaringen en referenties voor budget/mid segment, dit omdat de startprijs van de M42 initieel op €69 stond. Qua technologie is de Rival niet te vergelijken met de M42, de vorm daarintegen is aardig te vergelijken. Gegeven dat de Rival 3 meer tapering op de zijpanelen heeft en de muisknoppen afgerond zijn, verder is de basisvorm voor 85% vergelijkbaar.
Wat krijg je voor je geld?
De M42RGB is een lichtgewicht gaming muis (59GR ex kabel), muisframe is van gerecycled plastic gemaakt en de voorkant is te vervangen voor links en rechtshandig gebruik. Je kan ook lagere opzetstukken kopen waarmee je je grip verandert op de muis of een andere frame om te modificeren. De coating is nauwelijks gevoelig voor 'luchtvochtigheid' en stoot vuil af, echter blijft het stof en vuil in de gaten van het frame zitten wat als hinderlijk ervaren kan worden als je dit niet regelmatig bijhoudt (1x per week ofzo even wattenstaafje met schoonmaakalcohol doet wonderen).
De M42RGB is uitgerust met de PAW3389 sensor en komt in de doos met het opzetstuk voor linkshandig gebruik, extra set skates, sticker en 2 ABS keycaps voor op je mechanische keyboard.
Xtrfy heeft gebruik gemaakt van Omron 20M switches, ze klikken zeer goed maar ze zijn ook zeer licht. Zowat de lichtste muis switches die ik ooit heb gehad in een gaming muis. Muis modden wordt vaker door liefhebbers gedaan zoals andere switches enzo installeren, maar Xtrfy is de enige die ik OEM frames zie leveren voor modificaties wat best gaaf is als je er over nadenkt. Ook kan je van Xtrfy zelf glazen muis skates kopen al moet ik eerlijk bekennen dat ik deze nog niet heb uitgeprobeerd. De OEM PTFE skates glijden al zeer goed (bijna ESPTiger niveau) en zijn zeer goed afgewerkt.
Omdat er zoveel mod support vanuit Xtrfy zelf al is kan je je M42 in verschillende kleuren modificeren, andere glazen OEM skates halen, zijn er vele pre-made custom paracords beschikbaar voor de M4/M42 en het lijkt wel alsof iedereen in Discord communities op een of andere manier wel wat positiefs over de M42 te melden hebben.
De M42 weegt 59GR ex kabel, met kabel is dit tussen 63-70GR (heb dit niet gewogen maar voelt bijna even zwaar aan in de bungee als de XM1r). Custom kabel kan dit gewicht naar beneden halen maar zelfs zonder is de M42 een lichtgewicht.
De M42RGB heeft een PAW3389, is een goede sensor maar op PC master race merk je dat als je je horizontaal/verticaal bewegingen wilt monitoren dat deze maar 1/2 doet waar de bovengenoemde sensoren beide doen. Voor mij is dat geen probleem maar ik moet het vermelden voor de PC gamers. Wil je alsnog een M42 haal de draadloze aangezien deze de PAW3370 heeft (kost wel wat meer).
De M42 is een zeer lange periode 'endgame' voor mij geweest qua vorm en grip, met deze muis heb ik mijzelf het meest ontwikkeld in FPS (COD Cold War) en vaak dacht ik uiteindelijk met elke kleur M42RGB te eindigen met eventuele modificaties. Nu ga ik niet elke kleur kopen, maar ik wil wel een draadloze M42 erbij halen voor collectie maar ook om in rotatie te hebben voor lan party (op elke andere setup dan de mijne heb ik liever draadloos).
Qua vorm voor medium muizen staan de M42RGB (lange termijn) en XM1r (korte termijn) op dezelfde plek. Waar de een fijner is heeft de andere wel weer iets wat op die muis fijner is zonder modificatie.
"De vorm is voor mijn kleinere handen perfect in de relaxte clawgrip. Ik speel 80 relaxt clawgrip en 20 fingertip (aangeleerd door de clawgrip op Dualshock 3). De voorkant is lager dan de M42 met standaard voorkant geïnstalleerd en de XM1r heeft meer tapering aan de zijpanelen voor je vingers wat ik persoonlijk fijner vind." (Xm1r Dark reflex review).
Wat ik hieraan kan toevoegen is dat ik mij niet stoor aan de honingraat design van de M42 of dat de zijpanelen minder tapering hebben dan de XM1r. Ik schakel zeer makkelijk tussen deze 2 muizen.
Al met al is de M42RGB een zeer fijne muis met een ergonomische vorm (ook omdat links/rechtshandig gebruik kunnen maken) die daarnaast zeer versleutelbaar is. Het enige jammere is dat je geen keuze heb voor wel of geen RGB.