€ 29,90 bij Amazon.nl

Kingston DataTraveler Max (USB type-A) 256GB Rood Review

2 augustus 2023, laatste update op 2 augustus 2023, 261 views Rapporteer
Product gekocht 0

Heerlijk snelle USB-stick, maar bij meer dan 12 GB kopiëren wordt hij een stuk minder snel. Plastic stick met een raar schuifje dat zo los zit, dat hij regelmatig ongewild aan/uit-schuift.

Pluspunten

• Razendsnel, mits niet te grote files
  • Zeer betaalbaar

Minpunten

• Belabberde bouwkwaliteit

Aanvankelijk een exemplaar met USB-C aansluiting gekocht, maar teruggestuurd omdat hij in geen enkele USB-C aansluiting op mijn computer(s) paste. Hij viel er gewoon uit, zelfs. Omgeruild voor eentje met USB-A aansluiting en daarmee geen problemen. Het schuifje waarmee de stick kan worden 'gesloten' zit bij mijn exemplaar zo losjes, dat hij regelmatig ongewild verschuift. Ik heb hem maar vastgeplakt en op die manier vastgezet. De hele stick ziet er trouwens behoorlijk goedkoop uit en voelt ook erg plastic aan. Merkwaardig ontwerp. Dat moet echt beter.

Maar dan de snelheid! Bij het werken met niet al te grote files is de stick echt razendsnel, en dat laat ook Crystal DiskMark zien (zie plaatje, gemaakt op zeer simpel Asus B550 mobo met AMD 5600G CPU). In de praktijk kakt de snelheid na een slordige 12 GB echter wel ernstig in (tot ongeveer 100 MB/s), hoewel hij dan wel ook vrij snel weer herstelt. Maar daarna blijft de snelheid wild schommelen tussen 130 en 450 MB/s en haalt hij nooit meer de hoge waarden van het begin.

Afgaande op de vele verschillende ervaringen met deze stick denk ik dat je een beetje mazzel moet hebben, want de kwaliteit verschilt kennelijk sterk per exemplaar. Niet zo fraai natuurlijk.

Al met al een erg snelle stick, maar wel een zeer eigenzinnig ding. Ik gebruik hem zelf vaak voor dagelijkse acties, dus gewoon kopietjes maken van niet al te grote files, en dan is het feest.

Heb jij ook een Kingston DataTraveler Max (USB type-A) 256GB Rood?