ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition FA617NS-N3085W Review

1 augustus 2023, laatste update op 1 augustus 2023, 1.319 views Rapporteer

2 laptops in handen gehad. Beiden zijn binnen een week kapot gegaan.

Pluspunten

• Krachtige GPU
  • Krachtige CPU
  • Goedkoop

Minpunten

• Slechte bouwkwaliteit

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb 2 van deze laptops in het bezit gehad. Nummer 1 gaf bij de eerste updates een BSOD. Omdat ik dacht dat het misschien door Windows 11 updates maakte ik me niet direct zorgen. Het werd elke dag erger tot op een gegeven moment een Windows reset ook niet meer hielp.

Geretourneerd en een nieuwe gekregen.

Bij deze stopte na 2 dagen de HDMI uitgang er mee. Geprobeerd met verschillende instellingen het aan de praat te krijgen totdat ook het laptopscherm alleen nog maar kort het logo liet zien maar na boot (of in de BIOS) ook geen beeld meer gaf. Geretourneerd en naar een andere laptop op zoek gegaan.

Jammer want het zag er veelbelovend uit.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition FA617NS-N3085W?

oh wouw, wat zonde. Ik snap heel goed dat je na 2 keer zegt, geld terug ik zoek ik anders.
Naar welke laptop ben je daarna gaan kijken?
Ik heb nu sinds een maand een Lenovo Legion 5 15ACH6A en hij bevalt heel goed!
Is dat ook een model met een Radeon?
Ja een Radeon RX 6600M. Ik wilde goede ondersteuning in Linux en dat heeft ie zeker weten!

Je zal hem waarschijnlijk alleen nergens meer kunnen kopen.
Ja, ik heb intussen om de zelfde reden een Zephyrus G14 met RX 6800S uit het Verenigd Koninkrijk gehaald.

Alleen valt de schermdiagonaal een beetje tegen, al helemaal omdat hij door dat hefboomsysteem in het scherm niet comfortabel in de zetel te gebruiken is.
Zonde, maar bedankt voor je review.

Was al vaker aan het kijken naar een Amd only (Advantage) laptop en heb op het punt gestaan deze te kopen.

Typ dit op een Slim5 van Lenovo (7840 / 4070) en moet zeggen dat het me niet tegenvalt onder Linux.

Ben zeer onder de indruk van hoe gladjes alles loopt, maar dan ook alles (Zelfs optimus en de Ngreedia drivers lopen goed).

Grootste voordeel Lenovo vs Asus in mijn optiek, is de hardwarematige aansturing van de toetsenbordbelichting en van de diverse power profiles (Fn+Q).

Heb nog 2 Asus(en) en daar moet je toch veel meer truucs (softwarematig) uithalen.
Interessante situatie gast. Ik gebruik deze laptop als mij daily driver voor werk & school en ben nu na een jaartje gebruik nog niks tegengekomen wat fout is gegaan.

Alles doet het nog zoals toen ie uit de doos kwam. Alhoewel kan hij Solidworks niet zo goed aan als ik had gehoopt, maar ja dat laten we wel over aan de zwaardere machines.
Ja ik dacht ook: Ik zal wel pech hebben. Maar een derde laten komen had ik toch niet echt zin in. Fijn dat die van jou wel zonder problemen werkt!