MSI MPG Velox 100P Airflow Review
31 juli 2023, laatste update op 31 juli 2023, 161 views
Rapporteer
Product gekocht
Efficiënte airflow en koeling voor build met i7-11700KF, MSI MAG Core Liquid C360 en RTX3080.
Mooi design, stevige materialen, goede prijs-kwaliteit verhouding.
Pluspunten
- efficiënte airflow en koeling
- ruim
- stille akoestiek
- mooie design
Minpunten
- minder RGB dan 100R
- frontal fans niet RGB
- MSI center miserie
- ondanks filter toch fijn stof binnen
Mooi design, stevige materialen, OK prijs-kwaliteit verhouding.
Ruim, groot genoeg voor RTX4080/90.
RGB strips aan voor- en zijkant zijn netjes en vrij discreet.
Inlet fans aan voorkant zijn niet RGB, wat voor een full RGB-build misschien wenselijk kan zijn voor sommigen (beter de Velox 100R dan). Zelf heb ik de case rechts naast mij staan op de desk, dus zie ik de front inlet fans toch niet, en mijn MSI MAG Coreliquid C360 AIO cooler voorziet voldoende RGB op de CPU en bovenaan.
De case fans werken in principe prima, geen vibratie; maar ik had in het begin wel last van case resonantie. Dit was snel opgelost door de fans van de verschillende componenten af te stellen op individuele settings; in principe ligt dit niet aan de case.
Verder geen storende
Stoffilters werken behoorlijk goed, zijn makkelijk te verwijderen en reinigen, maar laten wel nog wat fijne stof partikels door, merkte ik na enkele maanden binnenin de case.
MSI Center om de RGB te besturen van case, randapparatuur,… is niet altijd in orde, maar dit is geen nieuw probleem.
Tip: hou er rekening mee dat de glazen deur niet vastgehouden wordt, dus bij verzetten van de case kan deze openzwaaien.