€ 429,- bij Belsimpel

Samsung Galaxy Tab S9 WiFi, 8GB ram, 128GB opslag Grafiet Review

30 juli 2023, laatste update op 30 juli 2023, 1.974 views Rapporteer

Razendsnelle tablet met een prachtig scherm. Door het uitbreidbare geheugen, 120 Hz scherm, meegeleverde pen en “gratis” toetsenbord voor pre-orders een ware iPad Air/Pro killer. De gebruikerservaring is volledig soepel, al heeft de installatieprocedure voor mij twee storende tekortkomingen (minutenlang wachten zonder ogenschijnlijk doel en een importeerfunctie die niet werkt zonder onlogische stappen te nemen) die nieuwe gebruikers de wenkbrauwen wellicht zal doen fronsen. Deze tekortkomingen zorgen voor mij niet voor een lagere waardering, maar Apple gebruikers die uiteindelijk niet hun instellingen, contacten, foto’s etc. kunnen importeren, voelen zich wellicht tekort gedaan door Samsung, en dat zou onterecht zijn.

Pluspunten

• Schitterend beeldscherm
  • Soepele gebruikerservaring
  • Meegeleverde pen
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Spatwater- en stofdicht tot op zekere hoogte

Minpunten

• Installatieprocedure verloopt niet vlekkeloos

De uitgebreide toelichting volgt binnenkort. Ik wil wel graag toelichten wat er mis gaat tijdens het importeren van gegevens. De dialoog voor toegang tot foto’s, contacten et cetera komt te laat in het proces, waardoor het importeerproces tot een leeg scherm leidt, dat dus niets oplevert. Een paar stappen teruggaan laat alsnog deze dialoog zien, maar dan is het voor een aantal gebruikers wellicht al te laat; het lijkt er op dat je geen Apple gegevens kunt overzetten en dat zal voor sommigen een showstopper zijn. En dat is zonde voor deze prachtige tablet.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S9 WiFi, 8GB ram, 128GB opslag Grafiet?

Dat vreemde wachten tijdens het installeren is niet specifiek iets voor dit tablet of Samsung in zijn algemeenheid. Datzelfde had ik namelijk ook bij zowel een Lenovo Tab M11 en Lenovo Tab P12 tablet, dus blijkbaar is dat iets van Android zelf.