TCL 43P635 Zwart Review
27 juli 2023, laatste update op 28 juli 2023, 2.256 views
Rapporteer
Product gekocht
Veel TV voor weinig!
Goed beeld, geluid boven verwachting!
Pluspunten
- goedkoop (299,-)
- goed beeld
- goed geluid, boven verwachting
- 3,5mm headphone jack
- mooi design
Minpunten
- afstandsbediening niet te programmeren voor KPN ip tv
- Bij erg donkere scenes die je dat zwart geen zwart is, maar erg donker grijs
Heb diverse reviews gezien en gelezen voordat ik tot deze keuze kwam.
Ik ben geen film/beeld addict, maar voor mij is de beeldkwaliteit prima.
Het enige dat duidelijk minder is, zijn (erg) donkere scenes. Zwart is geen zwart maar eg donker grijs, beetje paarsachtig misschien. Ik vind het niet storend voor een TV van deze prijs.
Het geluid is veel en veel beter dan mijn oude 32 inch Samsung televisie. Om daar een beetje bas uit te krijgen moest ik m aansluiten via optical naar line nivo, op een externe, acteve speaker.
Deze TV heeft zowel optical als ook gewone 3,5mm jack voor headphones, dus daar kan je gewoon elke eenvoudige versterker / actieve speakers op aansluiten.
Mooi is dat je in de instellingen van de TV kan aangeven dat geluid uit zowel de TV speakers al ook uit de headphones aansluiten moet komen. Je krijgt dan een dubbele volume nivo balk in beeld die je onafhankelijk kan regelen. (met de TCL remote!)
Vooralsnog geen externe speaker aangesloten, genoeg laag weergave voor normaal gebruik.
Het is een smart TV met Google TV. Even mee gespeeld maar in de praktijk ga ik dit toch niet gebruiken. Ik heb KPN ip tv, met de bekende, witte afstansbediening.
Dit is de enige afstandsbediening de ik dagelijks gebruik. aan/uit en volume kan ik met de KPN AB regelen op de TV. Andersom gaat niet!
De TV komt met twee afstandsbedieningen, maar deze zijn niet te programmeren / in te leren.
Is niet nodig als je enkel Google TV gebruikt, maar bij een KPN abonnement is dat jammer.
Mijn KPN box zit aangesloten op HDMI1. Ik heb gelukkig de instelling kunnen vinden dat de TV na aanzetten weer naar e laatst gebruikte input gaat, want standaard gaat ie naar de smart TV interface, en niet naar een HDMI kanaal
Twee aTCL fstandsbedieningen liggen hier werkeloos in de kast, Ik heb die wel nodig als ik het nivo van de koptelefoonuitgang wil regelen overigens. Een AB heeft een numeriek keypad, de andere heeft een microfoon voor de Google assistant (en numeriek onscreen keyboard met dedicated knop). Waarom niet 1 AB waar beide op zit?
Waarom zou je meer geld uitgeven voor een TV die alles zo goed doet als deze, tenzij je echt een beeldaddict bent?