€ 28,50 bij NBB.com

TP-Link USB 3.0 Hub met 7 aansluitingen en 2 oplaadaansluitingen UH720 Review

26 juli 2023, laatste update op 27 juli 2023, 196 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prima HUB gaat nu al jaren mee, heeft meerdere Arduino's en ESP's overleefd die ik er aan heb gehangen. Nu in gebruik als switch

Pluspunten

• Levensduur (nu 7 jaar bij mij)
  • USB power aansluiting

Minpunten

• Oude brede USB3 mini aansluiting
  • Geen usb-C

Ik heb deze hub nu sinds 2016 en gebruik hem nu om al mijn apparaten in een keer te wisselen van mijn macbook naar mijn PC. Er hangt aan:

-logitech camera
-trust microfoon met speakers
-muis
-keyboard
-midi keyboard
-midi DJ controller

Ik heb 2 kabels bij de ingang liggen om snel te kunnen wisselen, alle apparaten worden altijd snel weer herkend.

Het is eigenlijk triest dat nu 7 jaar later dit apparaat bovenaan staat bij meest bezocht. Dit geeft ook het probleem aan van al de USB hubs die er nu zijn. Veel te veel rotzooi, zelfs nog USB 2.0 apparaten en de rest is veel te duur. Ik had gehoopt een goede switch te kunnen kopen die ook direct mijn HDMI mee switched, maar de prijzen die je daarvoor moet betalen zijn schandalig, dus ik druk wel op de afstandsbediening van de TV die ik gebruik om te switchen van input.

Heb jij ook een TP-Link USB 3.0 Hub met 7 aansluitingen en 2 oplaadaansluitingen UH720?

Heb zelf inmiddels 4 van deze werkend. Super stabiel en inderdaad de prijs is tegenover de rest gunstig. Ik vind de ledjes die aangaan op de plekken waar je een USB apparaat indoet soms ook handig. Ook fijn dat deze voeding kan geven en niet gelimiteerd is aan 100mah bijvoorbeeld. Er zit dus een externe stroomadapter bij (niet perse nodig maar voor sommige apparaten kan noodzakelijk zijn om stabiel te werken (sommige harde schijven bijvoorbeeld).

De ouderwetse aansluiting voor de aanvoer... Ja mag ook wel voor een product van deze leeftijd. Zelf heb ik de meeste hubs naar schatting 8 jaar in bezit. Dat hub alleen USB A poorten heeft. Dat was destijds de standaard en is het nu op dit moment nog steeds al is nu wel een trend aan het gaan naar USB C (al gaat die wel erg sloom).