Huawei Watch GT 3 Pro (46mm) Zilver (Bruin, Grijs) Review

23 juli 2023, laatste update op 21 september 2024, 1.610 views Rapporteer

De 4e Huawei op rij en wederom misschien toch weer twijfel om deze keer een gerenommeerd ander merk aan te schaffen. Ik heb mij in het verleden zeer kritisch uitgelaten over de support van Huawei, want die is naar mijn ervaring zeer benedenmaats.
Je leert er mee leven en deze uitvoering voelt echt wel up to date aan.
Zou ik wel voor een andere merk hebben gekozen, dan was ik 5 jaar historie kwijt geraakt
Op zich vind ik de statistieken van mijn resultaten de moeite waard om te behouden en Huawei belooft al jaren dat zij uitwisseling wel met andere merken mogelijk gaan maken.
We wachten dit maar af.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Functionaliteiten
  • Design
  • Prijs
  • Via Komoot loop- en fietsroutes plannen

Minpunten

• Eco systeem Huawei
  • Digitaal betalalen niet mogeijk
  • Geen stemherkenming
  • Installeren Aps derden
  • Ontbreken ECG functie (okay sep 24)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Design.

Kwestie van smaak maar wat mij betreft uitstekend. Draagcomfort buiten gewoon goed.
Ik draag het horloge met de originele genuine leather strap. Voor douchen en zwemmen kun je beter de eenvoudig aan te klikken siliconen strap dragen.

Dit horloge doet niet onder voor een smaakvol analoog model.

Functionaliteit.

Wat functies betreft flink uitgebreid.
Met de voorganger werd ik al ruimschoots bediend. Kortom dat de mogelijkheid om Aps van derden te installeren, is hierdoor niet zo'n groot probleem.

Op dit model kunnen ten opzichte van de voorgangers wel berichten met een Emoji of vastgelegd kort antwoord, gereplied worden.Wel handig.

Ik vond van de te installeren Apps op het horloge 'Petal Maps' en 'For Spotify' interessant.
Petal Maps een concurrent van Google Maps om te navigeren en For Spotify om via het horloge Spotify te kunnen bedienen.

Kort na de aanschaf ontdekt dat er naast Garmin nu ook voor de GT 3 serie door Huawei een samenwerking met Komoot is gestart.
Fantastisch om loop- en fietsroutes met je watch te kunnen afwikkelen.
Binnenkort zelf ervaren hoe dit in de praktijk bevalt.

Navigeren Komoot

Wat lastig om een route van Komoot naar het horloge over te zetten, maar dat lukte na lang zoeken wel.
Ik heb, om te proberen, een wandelroute van 6 km op de watch gezet om een testroute te lopen . Het navigeren viel mij nog flink tegen en het vereist wat vaker oefenen.
Met 'Petal Maps' ging de turn by turn navigatie indertijd wel direct goed.

De ECG sensor kan in Nederland niet gebruikt worden. Inmiddels is de ECG functie in sep. 24 ook in Nederland toegevoegd. Als dit een reden is het horloge aan te schaffen, maak dan een andere keuze.
Na wat speurwerk vond in het gek dat in veel andere EEG landen de functie wel werkt en in Nederland niet. . Vanwege de ASML chip blokkade van Nederland naar China, slaat Huawei terug.

Ecosysteem.

Draait inmiddels onder Harmony OS 3 maar IOS en Android gebruikers kunnen veel functies niet gebruiken. Zoals o.a. stemherkenning en Apps van derden.
Persoonlijk geen dealbreaker.

Heb jij ook een Huawei Watch GT 3 Pro (46mm) Zilver (Bruin, Grijs)?

Nee, geen review, wel een opmerking. Ik heb de GT2PRO, de GT2E en nu ook de GT3E. De laatste is de eenvoudige versie van de GT3PRO. En deze is echt goed. De PRO versie moet dan echt goed zijn.
Oh jazeker ik ben heel tevreden. Ik liep er in het verleden tegenaan dat klantenservice Huawei je geen feed back geeft als je iets aankaart.
Ik vind het heel vreemd als ik ga fietsen, mijn Huawei gezondheids App duizenden stappen telt. Ze nemen niet eens de moeite jou te informeren.
ECG is vrij makkelijk te unlocken door je Huawei account aan te maken op de site van Huawei, met een locatie ergens in China (geen telefoonnummer opgeven), vervolgens de app fake GPS je locatie tijdens de installatie van de horloge op China zetten en alles werkt.

Heb het horloge nu een paar weken en ben zeer tevreden, met name de accuduur van 10 dagen is nogal een pro t.o.v. de Samsung modellen.

[Reactie gewijzigd door loonatick78 op 22 juli 2024 20:34]

ECG functie sinds september 2024 ook in Nederland beschikbaar.
Okay dat roept bij mij wel de vraag op of ik terug kan naar mijn Nederlandse account? Waarschijnlijk niet en dan ben ik al mijn resultaten kwijt die on-Line staan.

Ik heb met de horloges van Huawei goede ervaringen. De ondersteuning lijkt alleen nergens op. Heel gek dat op last van de Chinese overheid Nederland als enige EEG land geboycot wordt om de ECG sensor vrij te geven.

[Reactie gewijzigd door playon1955 op 22 juli 2024 20:34]

Ja je bent wel je geschiedenis kwijt, omdat je een geheel nieuw account aanmaakt. Was bij mij maar een paar dagen dus niet zo erg.

Ja en politiek hè, wat doe je eraan.

[Reactie gewijzigd door loonatick78 op 22 juli 2024 20:34]

Het is geen dealbreaker voor mij, maar dat zonder een waarschuwing, Huawei en ik weet niet hoeveel review sites geen melding maken dat de ECG sensor er voor de kat zijn kanerie in zit, geeft wel te denken.
Geeft ook wel aan hoe krankjorum zo'n totalitair regiem in elkaar steekt.