€ 1.395,79 bij Amazon.nl Marketplace

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC Edition 24GB GDDR6 Review

23 juli 2023, laatste update op 24 februari 2024, 757 views Rapporteer

Deze videokaart gekocht in combinatie met een Ryzen 7 7700X. Hij draait als een zonnetje, met hoge framerates op mijn 165hz 2K monitor en 60hz 4K televisie op de hoogste settings in zowat elke game. Ik heb Resident Evil 4 Remake hier nu op gespeeld, draaide soepel, en de kaart blijft nog erg koel ook.

Als je op zoek bent naar een Radeon RX 7900 XTX is dit denk ik een van de betere modellen. Asus biedt goede bouwkwaliteit, met een design waar geen plastic op te bekennen valt. Het is een extreem snelle kaart, alleen raytracing loopt natuurlijk achter. Trekt ook aardig wat kracht, maar heeft goede, stille koeling. Wel had ik in het begin aardig wat coil whine, maar dat is afgenomen naar zeer acceptabele niveaus. Helaas weleens een driver timeout meegemaakt met het aanzetten van mijn TV.

Pluspunten

• Bouw, zeer robuust
  • Design. Netjes, weinig RGB.
  • Meegeleverde GPU steun met magneet en ook te gebruiken als schroevendraaier.
  • AMD Adrenaline software werkt goed
  • Snel en koel
  • 3 jaar ipv 2 jaar garantie
  • Unboxing experience

Minpunten

• Asus Armory Crate is basically malware, gebruik de testversie van OpenRGB ipv armoury crate. AC heeft meerdere keren al mijn verlichtingcontrole onbruikbaar gemaakt.
  • Lichte coilwhine bij extreem hoge framerates
  • Niet bepaald zuinig (410 watt gezien een paar keer haha, zorg voor een goede PSU!)
  • Driver timeouts meegemaakt bij aanzetten TV over HDMI

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC Edition 24GB GDDR6?