Samsung SE-S084D Review
Simpele maar uitstekend werkende USB 2.0 CD/DVD brander.
Gekocht omdat ik 2 harddisks in mijn laptop heb gezet en toch af en toe dvd's wil kunnen lezen/schrijven. De Samsung is zeer compact en stylish, aan de voorkant zit een blauw knipperend lampje en een eject-knop waarmee het laatje naar voren komt om (op dezelfde manier als een laptop DVD-speler) je schijfje op vast te klikken.
Hij wordt aangesloten dmv één USB>mini-USB kabel met 2 stekkers (ivm. extra stroomverbruik). Op mijn HP dockingstation zit een poort die sowieso al 1A levert op de USB-poort, bij mij werkt de brander dus gewoon als ik slechts één van de twee stekkers gebruik. Op normale USB-poorten heb je ze wel allebei nodig.
De drive doet gewoon geruisloos zijn werk en alles...
Pluspunten
Design Simpele aansluiting (2xUSB2.0) Snelle werking
Minpunten
Geen tot zover
De drive doet gewoon geruisloos zijn werk en alles is naar wens, ik zal de review updaten als in de toekomst blijkt dat sommige schijfjes niet ondersteund worden oid.
Geweldig apparaat in ieder geval!
Met zo'n externe DVD brander komt mijn tweede 5.25" in mijn HTPC vrij en dan kan er weer een harde schijf bij.
Ook gebruik ik verschillende merken DVDs die allen prima werken. HP, Sony gebruik ik het meest en heb hier geen problemen mee.
Ik zie trouwens dat mijn review stiekem best veel is gelezen, blijkbaar dus veel animo voor deze brander. Ik kan hem van harte aanbevelen
De MyCom wil hem niet innemen omdat zij dit probleem niet ervaren. Wellicht werkt hij niet goed icm de os Leopard?
Helaas buiten de garantie, maar zou het ding toch het liefst het raam uit gooien, dat is mijn persoonlijke ervaring.
Schrijf een review, zou ik zeggen