Dit is een opvallend goedkope PSU voor een 80+ platinum, zo opvallend dat ik er eigenlijk niet omheen kon. Ik ken delta toevallig van hun zeer goede server power supplies dus wilde de gok wel aan.
Unboxing:
Prima ding, zeer simpele materialen maar alles zit erbij en de voeding ziet er netjes uit en is 100% modulair met zo ver ik kan zien reguliere 8pin aansluitingen aan de PSU zijde.
Ik had een
uitvoering: be quiet! Dark Power Pro 13 1300W beschikbaar van werk om mee te vergelijken dus heb de twee even getest, ik had mijn GPU's niet binnen dus op volle last lukt nog niet, maar de CPU zelf trekt ook voldoende om een leuke vergelijking te kunnen maken. Let wel dit is titanium VS platinum, geen eerlijke vergelijking maar we hebben met een 250 euro prijs verschil te maken, daar kan je veel stroom voor kopen!
Getest met de alom bekende
uitvoering: Brennenstuhl PM 231 E die ook hier weer erg nouwkeurig overkwam in een vergelijking.
Uit met Aspeed2500 moederbord voor IPMI
Dark Power Pro: 40W met power factor 60
Load na 10 minuten
Delta GPS: 194W en power factor 87
Dark Power Pro: 196W Power factor 95
7 watt idle verschil is nog best een groot verschil, qua power factor zitten ze dicht bij elkaar. Load is dat verschil weg en draait deze Delta GPS-1300 zelfs beter z'n veel duurdere broer. Echter is de power factor veel slechter maar op de ongveer 20% load die ik hier draai mag dat binnen Platium, de Titanium Dark power pro haalt z'n specs dus ook netjes.
Iets anders dat op viel was de wat luidere fan van de GPS-1300, die hoor je gewoon zacht bij een open test bench en de Dark power pro hoor je eigenlijk niet. Let wel ik heb gevoelige oren, mijn vrouw hoort er geen verschil tussen. Ik verwacht niet dat je deze PSU hoort in een case onder je bureau.
Daarnaast viel me op dat de Dark Rock de IPMI van het moederbord liet aanstaan als de PSU schakelaar uit stond en de Delt GPS-1300 doet dat niet. Dat lijkt mij ook beter gedrag van een PSU, als ik hem uit zet wil ik hem helemaal uit, niet nog wat stroom op de 5 en 3.3V lijn. Scheelt toch een paar weken 5 watt idle stroom voor niks elke vakantie