Motorola F3 Zwart Review

19 juli 2023, laatste update op 19 juli 2023, 182 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na een lange tijd heb ik eindelijk één van m'n eerste telefoons weer opgeduikeld #stoffige la.
Heel blij met deze 'new' old stock telefoon. De batterij was zelfs nog netjes geseald dus even helemaal op en afgeladen de laatste dagen.
Ik weet gelijk weer waarom ik destijds zo dol was op het toestel... Nee ik was niet zo van de 3310 en consorten. Ik had de mooie Siemens C30/45 Postbank ftw;-)
Waarom deze telefoon?
- Wie heeft altijd internet/mail/spellen nodig?
- Ieder apparaat gebruiken voor hun eigen doel is eigenlijk het idee.
- Tablet hebben we ook en de iphone? die blijft heerlijk thuis.
- Waarvoor heb ik eigenlijk een telefoon?
- En oja spraakmenu is top geregeld met 15 voorkeursnummers opgeslagen een top toestel.

Nee niet vergelijkbaar bij m'n Iphone zakelijk; maar minstens zo functioneel en zonder de extra's die niet noodzakelijk zijn.

Pluspunten

• Onbreekbaar
  • Goed leesbaar
  • Functioneel
  • Gewicht
  • Afmetingen

Minpunten

• Beperkt in extra's
  • 6 tekens 'groot' naast elkaar

Het e-ink scherm is zeer goed afleesbaar overdag in de volle zon maar ook bij nacht als er iets van achtergrondverlichting is door het bijna perfecte contrast.
Met een 'standby' stand van nu 8 dagen max. zeer netjes; destijds werd geadverteerd met 12 maar dat is nog nooit gehaald voor zover bij mij bekend.

Het geluid van handsfree is een verademing en zeer duidelijk; ook merk ik dat de ontvangst erg goed is in vergelijk met een iphone SE en een motorola G9. Toch wel bijzonder op band 8

De drie nadeeltjes:
- De achtergrondverlichting zuigt de telefoon leeg terwijl je die niet permanent uit kan zetten
- Simlock is obsolete verklaard door providers...
- Er zijn maar twee providerkeuzes (KPN tot 2025/Vodafone tot eind 2024)

Anekdote:
Het mooie de telefoon had simlock van orange; dus heb ik gebeld met de T-mobile voor het verwijderen daarvan. Echt een super shoutout voor de medewerkster die niet van het bestaan van simlock wist. Na een leuk gesprek en meerdere 'hulpcollega's' voor e.a. te hebben benaderd is aan de hand van de imei de unlockcode gegeven.
Leuk dat blijkbaar een simlock niet meer behandeld in de trainingen voor de helpdesk; en door m'n toedoen weten nu een aantal nieuwe medewerkers nu weten dat het ook nog bestaat ;-)
En dat dergelijke oude telefoons het nog gewoon doen...
Wat nou gebroken display ;-)

Ja 2G doen ze niet meer.... En ja deze heeft ontvangst voor de 900/1800MHz band... :p
En dat zou 4G betekenen bij T-mobile en dat wordt hem niet dus na de unlock gaan we over naar derden.

Ik hoop dat 2G telecommunicatie nog lang ik de lucht mag blijven en ik genieten van die mooie stukje techniek in plaat van vroegtijdig opgepoetst als een stukje obsolete techniek op de plank.

Heb jij ook een Motorola F3 Zwart?