€ 10,50 bij Micro-Mail B.V.

Kingston Kyson 128GB Zilver Review

Prince
18 juli 2023, laatste update op 18 juli 2023, 739 views Rapporteer Product gekocht

Kingston Kyson 128GB Zilver

Snel, goedkoop, niet overdreven groot, blijft koel en beschikbaar in grote opslagcapaciteiten.

Pluspunten

• Prijs
  • Prestaties

Minpunten

• Geen

Ik was op zoek naar een Thumb Drive om bootable en persistant Linux installaties op te zetten. Dit zorgde ervoor dat ik toch een redelijke hoeveelheid resterende schrijfruimte nodig had, maar ook dat ik een hogere leessnelheid wil met genoeg IOPS.

Omdat je nooit uit kan gaan van geadverteerde snelheden, heb ik de moeite gedaan om 5 goedkope drives te kopen en te testen.

Het gaat om deze sticks:
  • Kingston DataTraveler Kyson 32GB - 5.99€
  • Kingston DataTraveler Kyson 128GB - 9.99€
  • Kingston DataTraveler Exodia M 64GB - 3.99€
  • Sandisk Ultra Luxe 64GB - 7.99€
  • HAODIUSB88 FineWish 64GB - 6.99€
Ik heb op elke drive de ATTO Disk Benchmark gedraaid met een Queue Depth van 8, een 1GB testbestand en I/O size van 512B tot en met 16MB.
Natuurlijk heb ik de write cache uitgeschakeld en gebruikte ik Direct I/O.

De test is in 1 run doorgelopen. Indien de stick hierdoor temperatuur issues door kreeg oid, dan zie je dit ook in de test terugkomen.

Je ziet dat de Kingston DataTraveler Kyson drives de uitschieters zijn qua performance en dit zowel de 32GB als de 128GB versie. Nog mooier is dat deze drives in de markt gezet zijn met max 200MB leessnelheden terwijl ze beiden >220MB/s halen.

Je ziet wel bij de 128GB versie dat hij hogere schrijfsnelheden heeft tot zelfs 118MB/s, maar die na een redelijke tijd testen terugliep naar ~70MB/s. Deze sticks bleven doorheen het testen rond de 39°C en voelden dus niet echt overdreven warm aan.

De Kingston DataTraveler Exodia drive is goedkoop, maar met net minder dan 100MB/s leessnelheid en 13MB/s schrijfsnelheid. Voor de 3.99€ is dit een stick die zeer geschikt is voor statische gegevens of occasioneel gebruik. De themperatuur kon ik moeilijk meten gezien deze stick een plastic cover heeft. Deze voelde echter volledig niet warm aan.

Een ander gekend merk is SanDisk, welk een onderdeel is van Western Digital. Deze stick werd in de markt gezet met een leessnelheid van 150MB/s. Ik heb in mijn tests echter enkel een piek gehaald van 91MB/s. Deze stick werd gevoelsmatig ook erg warm. Na meten was dit tot 52°C.

Tenslotte was er ook een (vermoedelijk chinees) ongekend merk bij. Deze zat in dezelfde prijsrange, maar was veel kleiner en kwam met een metalen 'riempje' om hem te bevestigen aan je sleutelbos.
Deze kwam zo slecht uit de resultaten dat ik aanraad dat niemand deze koopt.

Naast MB/s is IOPS ook belangrijk.

Ook hier zie je dat de Kingston DataTraveler Kyson drives er het beste en stabielste uit kwamen.

Heb jij ook een Kingston Kyson 128GB Zilver?